AU DAT LOVITURA – Fetele de la Minaur au câștigat la Craiova!

249

Victorie mai puțin scontată obținută de CS Minaur, în deplasare, în etapa a patra a Ligii Florilor. Băimărencele au învins clar echipa SCM Craiova, deși debutul de meci nu prevestea acest lucru.

SCM Craiova – CS Minaur Baia Mare 17-22 (8-13)

Craiova: Curmenț (11 intervenții), Chetraru (3, a apărat două aruncări de la 7m), Dzhukeva (1) – Țicu 5 (3 din 7m), Vizitiu 5 (1 din 7m), Șelaru 2, Orșivschi 2, V. Ion 2, Tudorică 1, Nikolic. Antrenori: Bogdan Burcea, Costin Dumitrescu și Grigore Albici.

Minaur: Măzăreanu (1), Enache (13, a apărat un 7m) – Cîrstea 5, Shteriova 4, Popa 4, Szolosi 3 (din 7m), Masna 3, Burlachenko 2, Seraficeanu 1, Lisewska, Bondar, Polocoșer, Conache, Tămaș. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Aruncări de la 7m: 6-5 (transformate: 4-3, au ratat Vizitiu, Țicu / Szolosi 2). Minute de eliminare: 6-14.

Începutul de meci a fost foarte prost pentru băimărence, care s-au văzut conduse în min. 6 cu 4-0, moment în care antrenorul Costică Buceschi a solicitat primul time-out. Au fost câteva reproșuri adresate elevelor sale, pe un ton ridicat, care au avut efectul scontat. În plus, tehnicianul băimărean a înlocuit-o în poarta Minaurului pe Ana Maria Măzăreanu cu Cristina Enache, mutare care s-a dovedit a fi foarte inspirată.

Apărându-se mult mai atent, băimărencele au recuperat în continuare, gospodărește, handicapul pe care-l aveau față de oltence și au egalat în min. 16 (6-6). Gazdele, care au contat în atac doar pe Țicu și Vizitiu, au mai avut o singură tresărire de orgoliu marcând de două ori consecutiv (8-6, min. 22), după care Minaur a făcut legea în teren. Băimărencele au înscris de cinci ori până la pauză, fara a primi vreun gol (8-13, min. 30).

Începutul reprizei a doua a semănat cu debutul meciului. Oaspetele n-au înscris timp de 8 minute și antrenorul Costică Buceschi a solicitat cel de-al doilea time-out, pentru a reglementa lucrurile. Treptat, jocul echipei băimărene s-a îmbunătățit și Minaur a controlat meciul. Enache a apărat excelent, iar în atac Shteriova, Cîrstea, Popa și Masna au marcat goluri importante, care au tăiat definitiv elanul oltencelor. Profitând și de absențele importante din echipa gazdă, Minaur a câștigat meciul, meritat, la cinci goluri diferență.

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here