AU BĂGAT MÂNA ÎN PUȘCULIȚĂ – Bani pentru localitățile de pe Valea Izei afectate de inundații

38

Bani din rezerva Consiliului Județean Maramureș pentru localitățile de pe Valea Izei afectate de inundații. Votul pentru aceste sume s-a dat în cea mai recentă ședință de Consiliu Județean, cea din această săptămână, urmând ca în ședințele viitoare să fie alocați bani și pentru celelalte UAT-uri lovite de ape din județ.

Sumele alocate sunt cuprinse între 100 de mii și 500 de mii de lei, în funcție de gradul de afectare la care au fost supuse aceste unități administrativ teritoriale. Cu precizarea că sumele de bani nu sunt prevăzute pentru refacerea infrastructurii, ci mai degrabă pentru cheltuielile cu înlăturarea efectelor imediate ale inundațiilor.

Prin votul aleșilor județeni Bârsana va primi 200 mii lei, Bogdan Vodă – 150 mii lei, Dragomirești- 250 mii lei, Ieud – 150 mii lei, Oncești – 200 mii lei, Poienile Izei – 100 mii lei, Rozavlea – 300 mii lei, Săcel – 100 mii lei, Săliștea de Sus – 500 mii lei, Șieu – 100 mii lei, Strâmtura – 200 mii lei, respectiv localitatea Vadu Izei va avea în cont suma de 100 mii lei.

Autoritățile județene speră ca Guvernul României să aloce Maramureșului cele 23 de milioane de lei solicitate, bani necesari pentru refacerea infrastructurii grav afectate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here