ATENŢIONĂRI METEO – Răcire a vremii şi intensificări de vânt, aşteptate în Maramureş

537

Vreme răcoroasă este anunţată pentru perioada următoare, în Maramureş. Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de intensificări ale vântului şi răcire accentuată. Aceasta va fi valabilă în perioada 23 septembrie, ora 23.00 – 26 septembrie, ora 08.00.

Vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 7-9 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului. Trebuie precizat că vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii, conform ANM.

# Intensificări de vânt în toată regiunea
Meteorologii au emis şi două avertizări de cod galben. Sunt aşteptate intensificări ale vântului în intervalul 24 septembrie, orele 02.00 – 10.00. Afectate vor fi Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană. În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55-65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65-70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 120 km/h.
O a doua este tot pentru intensificări de vânt, intervalul de valabilitate fiind 24 septembrie, orele 10.00 – 23.00. Zonele afectate sunt Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană, inclusiv cea a Maramureşului. În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55-65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65-70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 120 km/h.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here