Atenționare de călătorie în Bulgaria. Ninsoarea și poleiul creează dificultăți

585

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atențioare de călătorie în Bulgaria, din cauza condiiilor mte nefavorabile. Astfel, în 23 de regiuni se înregistrează preciptații sub formă de ninsoare, lapoviță și se formează polei.

MAI informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bulgaria că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie local, în 23 de regiuni din Republica Bulgaria: Vidin, Montana, Vrața, Sofia, Sofia-Regiune, Pernik, Kiustendil, Pazardjik, Pleven, Plovdiv, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad, Sliven, Haskovo, Stara Zagora, Silistra, Șumen, Dobrici, Varna vor fi înregistrate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu formare de polei.

Se recomandă a se urmări cu atenție situația din regiunile respective, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării poleiului și peliculei de gheață.

Informații despre starea vremii se pot obține de pe site-ul www.weather.bg, informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA (momentan doar în limba bulgară) www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a „Agenției Infrastructura Rutieră”: www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon: 070013020. În cadrul API funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.rohttp://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/BG-Bulgaria.htmlwww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here