ATENŢIE – Vreme rea aşteptată în Maramureş. Cod galben de ninsori şi lapoviţe în Maramureş

379

De vreme capricioasă vom avea parte în Maramureş în orele următoare. Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare de cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ, valabilă pentru judeţul nostru în intervalul 8 februarie, ora 18.00 – 9 februarie, ora 17.00. Fenomenele vizate sunt ninsori însemnate cantitativ.

În intervalul menționat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile. Local, în Carpaţii Orientali, precum și în nordul Moldovei, Maramureș și în estul Transilvaniei, cantităţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp și se va depune strat nou de zăpadă. Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar și pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h. Mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în regiunile sudice, sud-estice și centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h, conform ANM.

În Maramureş, vom avea parte de ninsori abundente la munte, respectiv de precipitaţii mixte în zonele mai joase. Acestea vor fi mai prezente în areal cu precădere din după amiaza zilei de joi până vineri, la orele amiezii, conform produselor meteo actuale.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here