ATENŢIE SPORITĂ – Cod roşu de infracţiuni în zona Gării Baia Mare! Un bărbat a fost tâlhărit

1543

E cunoscut faptul că zona Gării Baia Mare este populată de persoane care nu dau nici doi bani pe lege. O mulţime de indivizi dubioşi şi-au făcut veacul prin apropiere, de-a lungul vremii, încercând să se ascundă de ochii vigilenţi ai poliţiştilor. Să nu mai vorbim despre boschetari şi aurolaci, pentru care zona este “acasă”.

Potenţialul infracţional este deosebit de ridicat, iar din acest motiv sunt necesare razii în zonă, mai mereu. În plus, poliţiştii sunt nevoiţi să stea la pândă pentru a preveni situaţiile nedorite. Nu vorbim aici numai despre prostituate care stau “la agăţat” în apropiere, ci şi de scandaluri “îmbibate” cu alcool, cu precădere în parcul situat în faţa gării. Nu de puţine ori, oamenii legii au fost chemaţi să potolească spiritele, pentru că persoane aflate în stare de ebrietate se luau la harţă, indiferent dacă era zi sau noapte.

# S-a trezit fără portofel
În ceea ce priveşte Gara Baia Mare, aceasta a fost uitată de CFR, ajungând, treptat, o ruină. Investiţiile făcute de autoritatea centrală au fost puţine, iar efectele se văd şi în prezent. Iar într-o ruină se puteau aduna numai delicvenţi sau bătuţi de soartă. Cei din urmă se ascundeau de frig sau caniculă, în timp ce indivizii din prima categorie îşi căutau noi victime. Furturile şi tâlhăriile au devenit, la un moment dat, la ordinea zilei.

“Am însoţit pe cineva în gară, să ia trenul. Am aşteptat în interior, nu pe peron, întrucât ploua. Mai multă lume a procedat la fel. Când a sosit trenul în gară, lumea s-a îmbulzit către uşi. Erau şi nişte adolescenţi mai creoli în apropiere, însă nu le-am dat foarte multă importanţă. Am făcut greşeala să îmi las bani în buzunarul de la spate. În înghesuiala aia nu am simţit nimic. Când mi-am băgat mâna în buzunar, banii nu mai erau acolo. Nici tinerii creoli. Am avut vreo 50 de lei, însă orice ban contează”, a relatat Simion P.

# I-a smuls banii din mână
Furturi s-au mai înregistrat atât în gară, cât şi în zona gării. Nu în toate situaţiile, s-a depus plângere la poliţie. Cele mai multe infracţiuni s-au produs, însă, la adăpostul nopţii.

În urmă cu câteva luni, un bărbat de 42 de ani din Copalnic Mănăştur a sesizat poliţia că în jurul orei 03.00, în timp ce se afla pe o bancă în incinta staţiei CFR Baia Mare, o persoană necunoscută i-a sustras din mână 105 lei. Activităţile poliţiştilor, desfăşurate cu operativitate, au avut rezultat. La doar câteva ore de la sesizare a fost identificat un băimărean de 30 de ani, bănuit de comiterea faptei. Totodată, banii sustraşi au fost recuperaţi şi restituiţi bărbatului păgubit. În mod evident, a fost deschis dosar penal.

# Tâlhărie în noaptea de marţi spre miercuri
Ultimul caz de infracţiune săvârşită în incinta Gării Baia Mare s-a înregistrat în noaptea de marţi spre miercuri. Poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Maramureş au intervenit cu operativitate la o tâlhărie comisă în staţia CFR din Baia Mare, reuşind să identifice persoanele bănuite de comiterea faptei la scurt timp de la sesizare. Tâlhăria s-a comis în jurul orei 04.00.

“Un bărbat de 44 de ani, din Bistriţa, a declarat că persoane necunoscute l-au deposedat prin violenţă de o geantă pe care o avea asupra sa. La scurt timp, poliţiştii au identificat doi băimăreni, în vârstă de 25 şi 33 de ani, bănuiţi de comiterea tâlhăriei. În baza probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a băimăreanului de 33 de ani, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi băimăreni”, a precizat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here