ATENŢIE – Cod galben de inundaţii în Maramureş. Episod de iarnă la munte

301

Precipitaţiile consistente căzute în Maramureş în ultimele ore au determinat hidrologii să emită o atenţionare de tip cod galben în Maramureş. Atenţionarea este valabilă în intervalul 10.50 – 16.00.

Ca urmare a precipitaţiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinul hidrografic: Cavnic, râurile mici din bazinul superior al râului Lăpuş – amonte confluenţă Cavnic, judeţul Maramureş. Fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Cavnic – bazin mijlociu şi inferior. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

În plus, în zonele înalte din judeţ a nins. Stratul de zăpadă este prezent în zona de deal și munte, măsoară 64 cm la Cavnic, 39 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Băiuț, 8 cm la Luhei , 2 cm la Firiza, Valea Vaserului, Grosii Țibleșului, Baia Borsa.

Zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm este depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Gutâi, intre km 22 și km 33, respectiv în Pasul Prislop, intre km 156 și km 180. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 13 utilaje și au împrăștiat 103 tone sare. Vizibilitatea in trafic este buna. Vântul prezintă intensificări în zona montană de până la 60 km/h.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here