ASIGURARE LOCUINŢĂ – Judeţul Maramureş, codaş la numărul de poliţe active

357

Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a ajuns la 30 septembrie 2018 la 1.689.187, conform ultimelor date statistice provenite de la Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

Judeţul Maramureş rămâne în continuare codaş la numărul de poliţe active. Pe regiuni cele mai multe poliţe active la finele lunii august 2018 sunt în Transilvania (21% din total), Bucureşti (19%) şi Muntenia (18%), iar cele mai puţine sunt în Maramureş şi Bucovina (ambele cu 3% din totalul poliţelor).

La finele lunii septembrie, conform datelor PAID, în judeţ aveam 29.135 de PAD în vigoare, respectiv 9.287,37 lei daune plătite în cursul anului curent. Potrivit PAID, în funcţie de tipul de locuinţă, 93,7% din poliţele PAD vizează locuinţele cu structura de rezistenţă din beton armat, metal sau lemn, cu pereţii exteriori din piatră, caramidă arsă sau materiale supuse unui tratament termic sau chimic, iar 6,3% locuinţele de tip B – cele cu pereţii exteriori din cărămidă nearsă sau material nesupus unui tratament termic sau chimic.

Dragoş HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here