AȘA-ZIS FURT! – Câinele polițist Teba a prins o maramureșeancă… cu minciuna

685

Violatori, tâlhari, traficanţi de stupefiante, scandalagii, cu toţii au plătit pentru infracţiunile lor, în urma intervenţiilor realizate de nouă câini, respectiv şase conductori.

Este vorba despre Alin Ţîţoc (câinii Vis şi Ares), Zoltan Bandi (câinele Teba), Andreea Tracec (câinele Tep), Denis Coste (câinii Alexa şi Thor), Ionuţ Şuşca (câinele Snow) şi Sebastian Haimana (câinii Bela şi Max). Lucrătorii din cadrul Grupei Canine au mărturisit că ataşamentul om-câine este uriaş şi pe viaţă. Aceşti oameni se ataşează atât de mult de căţei, astfel încât rămân cu ei chiar şi atunci când nu mai au vârsta necesară pentru a interveni pentru prinderea infractorilor. Ba unii îi duc şi acasă. Alin asta face cu Vis. Iar Vis nu-i iese din cuvânt, fapt dovedit de multitudinea de cazuri soluționate. Am tot scris despre performanțele fabuloase ale lui Vis, care este un adevărat inamic al criminalității. Însă, nici ceilalți câini polițiști nu se lasă mai prejos. Teba și-a dovedit aptitudinile în repetate rânduri. De data aceasta a demonstrat că știe și când vrei să minți.

# Sancționată după ce și-a mințit fiul și… pe Teba
Nu degeaba câinele poliţist Teba împreună cu conductorul său au fost premiaţi în acest an cu distincţia de „Cel mai bun cuplu canin” al Poliţiei Române. Un caz soluţionat în doar câteva minute de Teba vine să confirme încă o dată abilităţile de excepţie pe care le are ofiţerul patruped. Miercuri, în jurul orei 14.50, o femeie domiciliată în localitatea Sălsig i-a sesizat pe poliţişti prin SNUAU 112 despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa fiului său şi au sustras o plasmă. Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Fărcaşa s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, au observat un geam deschis, care nu prezenta urme de forţare, iar în cameră s-au putut observa bunuri răvăşite. A fost constituită echipă complexă de cercetare la faţa locului, din care a făcut parte şi Teba însoţită de conductorul său, agent şef adjunct Bandi Zoltan. “Întrucât apelanta a declarat că nu deţine cheie de acces în imobil, Teba a intrat pe geam. După doar câteva secunde s-a întors şi s-a îndreptat spre femeia care a sesizat furtul. Pusă în faţa faptului, femeia a revenit asupra celor sesizate precizând că din locuinţa fiului nu a fost practic sustras niciun bun, că ea a intrat în locuinţă pe geamul respectiv şi că nu doreşte să depună plângere. Pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, femeia a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 şi OUG 34/2008, cu suma de 1.000 de lei”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here