AȘA SĂ FIE OARE? – Orban: A nu avea curent electric astăzi în România e un lucru foarte rar

86

În opinia Premierului Romaniei, Ludovic Orban, a nu avea curent electric în Romania anului 2020 este un lucru foarte rar. Oare așa să fie? Numai în Maramureș sunt destule zone unde curentul electric nu a ajuns încă, oricât de greu ar fi de crezut acest lucru. De la București poate lucrurile se văd altfel, dar o parte dintre locuitorii din zonele de pe Valea Ruscovei și Valea Vișeului știu cel mai bine cum e să îți pui copilul să își facă temele la lumina zilei sau a lumanării.

Problema este cu atat mai delicată cu cat acești oameni ar dori și ei să aibă pentru copiii lor curent electric pentru tabletele pe care le promite Guvernul pentru a fi folosite la școală din anul școlar viitor. Autoritățile trebuie să găsească o soluție și pentru acești copii, care sunt discriminați.

“Am cam fost pe acolo, ca să vă spun drept. Și la Ruscova, și la Repedea și la Poienile de sub Munte. E o zonă foarte frumoasă. Nu aveam știință că există, practic, case care să nu fie conectate la rețeaua de energie electrică. Asta este obligația celui care are distribuția de energie electrică, să asigure conectarea tuturor locuințelor din comunitatea respectivă, pentru că a nu avea curent electric astăzi în România e un lucru foarte rar”, a răspuns Orban la Târgu Lăpuș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here