AȘA E LUMEA – Pacienții în vârstă, mai insistenți cu “atențiile” la medici

600

Micile atenții acordate medicilor există și sunt o practică des întâlnită în spitalele din Maramureș. Oamenii dau pentru că ei gandesc că altfel nu vor fi tratați așa cum trebuie și nu vor primi cel mai bun tratament. Medicii, personalul medical, cu toții acceptă că așa ne-am învățat. 

În special bătrânii sunt cei care insistă să ofere bani sau atenții medicilor și asistenților, în timp ce tinerii sunt mai relaxați în această privință. Astfel, pentru a schimba lucrurile este nevoie și de schimbarea mentalității pacienților. “Cei mai tineri sunt mai relaxați. Cei mai în vârstă sunt mai sensibili. Le este foarte frică să nu devină dependenți. Asta vedem și noi în activitatea de zi cu zi. Sunt mai bine informați tinerii, dar nu sunt probleme majore de sănătate în cazul lor, își reiau activitatea într-un timp foarte scurt. Cei mai în vârstă cred că dacă nu dau nu sunt destul de bine îngrijiți. Ei consideră că trebuie să fie recunoscători. Nu înțeleg că asta este treaba noastră”, a explicat Viorica Totorean.

Maramureșenii, la rândul lor, recunosc că au încercat să ofere atenții personalului medical și au insistat, chiar și când au fost refuzați categoric. “Mama mea a ajuns la spital unde a fost depistată cu cancer, are un tratament scump și am încercat să-i dau medicului ceva. La început bani, dar m-a refuzat categoric. Apoi, am spus măcar o atenție, o cafea, o ciocolată. M-a refuzat din nou, la fel și asistenta. Poate, la un moment dat, o să trimit un colet la cabinetul privat al medicului… Nu știu cum altfel să fac…”, a declarat o tânără din Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here