ARTIȘTI ÎN DEVENIRE – Noi producții teatrale ale elevilor băimăreni

618

Viața teatrală din Baia Mare cunoaște în ultima perioadă o mare efervescență. În afara Teatrulul Municipal, la aceste fenomen contribuie, din plin, și trupele de teatru alcătuite din elevi de gimnaziu și liceu, reunite în asociația culturală Artspot.

Astfel, în data de 5 aprilie, trupa Artelier, formată din elevi de gimnaziu, a prezentat în sala Studio a Teatrului Municipal spectacolul “Timeless”, inspirat din poveștile Pinocchio, Peter Pan și Alice în Țara Minunilor.

“Când suntem mici ne dorim să fim mari, iar când suntem mari vrem să fim din nou mici. Alergăm și ratăm esențialul. Nu ne bucurăm și pierdem ceea ce e mai important. Haideți să ne oprim și să ne amintim. Haideți să ne oprim și să trăim”, este caracterizarea spectacolului, făcută de trupa Artspot.

Din distribuție au făcut parte Miruna Barcsy, Ștefan Buzdugan, Elena Foriș, Maya Kiskasza, Kamla Mialțu, Alexia Mora, Markus Peride, Daria Popan, Alexandra Șimon și  Izabela Tsujimoto. Micii actori sunt coordonați de Denisa Blag.

# Spectacol caritabil susținut de trupa TheSnoop

Trupa TheSnoop Baia Mare, alcătuită din elevi de liceu, va prezenta în data de 5 mai, de la ora 17, spectacolul “One Day”. Producția este o creație colectivă a celor nouă actori: Pamela Iobaji (Dana Năcuță), Darius Bumbar (George Asachi), Leea Maroșan (Iris Cioci), Iulia Roman (Monica Fieraru), Emilia Glodici (Lesnie Amalthea-Forte), Mădălina Cincean (Didi Pișleagu), Eduard Markiș (Romică Pop), Horațiu Tohătan (Ramon Marcadante) și Luca Zăgreanu (Robert Popovici). Elevii sunt coordonați de Dragoș Călin și Katja Bauer.

“Clasa a 12-a Z își spune poveștile pe parcursul unei zile de școală. Intrigi, bucurii, dragoste naivă, somn, invidie, speranță, puțină comedie și un pic mai multă tragedie compun această zi într-un spectacol: școala în viziunea celor nouă tineri”, este prezentarea spectacolului făcută de trupa TheSnoop.

Spectacolul se va juca la sala mare a Teatrului Municipal, iar banii obținuți din donațiile spectatorilor vor fi dați Amaliei, o colegă a tinerilor actori care a fost implicată într-un grav accident rutier, produs pe trecerea de pietoni.

Trupele elevilor băimăreni pasionați de actorie sunt susținute de Teatrul Municipal Baia Mare, Ansamblul Folcloric Național Transilvania, Colegiul Național „Gheorghe Șincai” și Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Intrarea la spectacolele elevilor băimăreni este liberă, în limita locurilor disponibile, dar spectatorii pot dona bani pentru sprijinirea financiară a trupelor.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here