ARTĂ PE PIELE – Tatuajele mari, moda anului 2018 în Maramureş

1351

Tatuajul a devenit în ultimii ani un accesoriu pentru mulţi maramureşeni. Dacă până acum câţiva ani tatuajul era considerat ceva tabu, acum acesta este un must have pentru mulţi dintre noi. A se reţine că un tatuaj este o parte din tine, este ceva care te reprezintă şi, mai ales, te însoţeşte pe tot parcursul vieţii. Tocmai de aceea artiştii ne recomandă să ne gândim de mai multe ori înainte de a ne apuca să ne tatuăm. Ni se mai recomandă să nu ne tatuăm numele iubitului/iubitei, pentru că nu ştii niciodată ce viitor poate avea relaţia voastră şi vei fi nevoită să îl acoperi sau să îl îndepărtezi, ceea ce te va costa foarte mulţi bani.

Adrian Ciocan, artist tatuator din Baia Mare, ne spune că maramureşenii nu au o preferinţă anume atunci când vine vorba de tatuaje, dar se caută tatuajele cu motive florale, cu desene animate sau cele care exprimă pasiuni.

“Tendinţa este aceea a tatuajului pe suprafaţă mare, tatuajele mari. Aceasta o văd eu ca şi o tendinţă în materie de tatuaje. Ca şi model, nu contează. Se poartă orice, dar să fie tatuaj mare, atât la femei, cât şi la bărbaţi. În rest, e de lucru destul. Ca şi grupe de vârstă, nu avem una anume. Sunt tineri care vin, sunt de a vârsta a doua sau a treia. Toate categoriile sociale, de la oameni simpli la oameni cu studii. Lumea, prin tatuaj, ia indirect contact cu arta. Că e o ramură artistică. Făcând o comparaţie între o pictură dintr-un muzeu, unde e mai restrâns publicul, este format în general pentru aşa ceva, în cazul tatuajului ceea ce faci este vizibil pentru toată lumea. Nu există tendinţe anume, preferinţă pentru un anumit model. Fiecare îşi face tatuaj cu ce îi place, zona o aleg clienţii”, a spus Adrian Ciocan, artist tatuator.

Pentru cel mai mic tatuaj scoţi din buzunar minim 100 de lei, iar pentru cele mai mari preţurile pot trece de 1000 lei. Tocmai pentru că acest gen de artă este extrem de căutată, maramureşenii trebuie să ştie că se fac rezervări din timp, iar clienţii pot să aştepte chiar şi două luni după un tatuaj.

FOTO diamoda.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here