ARE DE UNDE – Salarii majorate pentru angajații Aeroportului. Dorin Buda, criticat

344

Este o realitate faptul că la acest moment nu avem curse de linie internaționale de pe aeroportul din Tăuții Măgherăuș, ci doar curse externe prin agenții de turism și toate spre aceeași destinație – Antalya. Conducerea CJ Maramureș a decis că angajații CJ Maramureș merită salarii mai mari, decizia fiind luată în data de 16 iulie.

Atunci a avut loc o nouă întâlnire între șeful administrației județene și șeful Sindicatului Aeroportului Internațional ”Maramureș”, Alexa Oane. Forma de salarizare aplicată la Aeroportul Internațional și varianta creșterii veniturilor angajaților care activează aici a fost principala temă de discuție.

Interesant este că directorul Dorin Buda este criticat atât de cei din conducerea Sindicatului Aeroportului, cât și de actuala conducere a CJ, prin Gabriel Zetea. Nu este pentru prima dată când Buda este criticat, fiind la un moment discuții despre demiterea sa din funcție.

”Noi comunicăm destul de deficitar cu conducerea executivă a Aeroportului. Începând cu data de 1 iunie 2019, am reușit să obținem o creștere salarială lunară de 500 de lei net pentru fiecare angajat, urmând ca, după rectificarea bugetară sau la începutul anului viitor, să fim plătiți diferențiat, în funcție de responsabilități și de fișa postului. Am avut colegi care câștigau 1800 – 2000 de lei/ lună, iar acești bani care vor veni în plus la salariu sunt de mare folos”, a declarat Alexa Oane, șeful Sindicatului Aeroportului Internațional ”Maramureș”.

Consiliul Județean Maramureș a anunșat că în perioada în care s-a implementat proiectul de reabilitare și prelungire a pistei Aeroportului, respectiv între anii 2016 – 2018, salariile personalului au rămas neschimbate.

„Însă odată cu reluarea activității la 100% din capacitate a venit vremea ca aceste salarii nemajorate de foarte mulți ani să fie crescute”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș,

„Trebuie să le oferim acestor oameni salarii competitive raportate la intenția de dezvoltare continuă a activității Aeroportului Internațional. Nu sunt mulțumit de relația existentă între conducerea executivă a aeroportului și angajați.  Ne dorim a nu mai avea atât de multe funcții de director.

Totodată, nu ne dorim creșteri salariale procentuale aplicate fiecărui angajat al Aeroportului, pentru că în acest fel ar beneficia cei care deja au bani mai mulți, fapt pentru care am propus creșteri salariale în sumă fixă de 500 lei net pentru fiecare angajat. Majoritatea salariaților Aeroportului Internațional au salarii care se învârt în jurul a 2.000 de lei, iar o creștere de 500 de lei înseamnă, procentual, o creștere a veniturilor cu 25%.

În cazul directorilor care câștigă 5.000 de lei, creșterea este de numai 10%. Apoi, am stabilit ca, fie în a doua parte a anului în curs, fie în bugetul pentru anul 2020, să introducem în politica salarială măsuri de performanță pentru angajații executivi, pentru cei care răspund la urgențe și cei care sunt dispuși să muncească peste program pentru deservirea curselor viitoare”, a completat Gabriel Zetea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here