Apple WatchOs 5, update-ul care îți va schimba viața!

720

Mai este puțin și vom fi martorii lansării Apple Watch 4, dar și software-ului Apple WatchOs 5. Cu ce vrea Apple să ne schimbe viața? Ce caracteristici noi va avea noul smartwatch și ce vom putea face cu noul update, veți putea afla dacă citiți următoarele rânduri.

În primul rând, haideți să vedem cât de util este un Apple Watch și ce am putea face cu acest gadget. Pasionații de tehnologie îmi vor da dreptate că este extrem de practic în viața de zi cu zi și înlocuiește cu succes telefonul mobil. Mai întâi, îți poți verifica ultimele notificări și mesaje direct pe smartwatch-ul tău, fără să fie nevoie să ai telefonul lângă tine. Într-adevăr, trebuie să fie la maxim zece metri distanță de tine. În felul acesta, economisești și bateria la telefon și îți rezolvi și treaba. Un alt context în care e de recomandat să folosești ceasul în loc de telefon este într-una din călătoriile tale. Poate fi GPS-ul perfect, dacă te afli într-un oraș străin și ai nevoie să te orientezi și să economisești bateria telefonului. Mai mult, pentru iubitorii de sport este un device de aur. Te ajută să îți monitorizezi sesiunea de fitness, programul alimentar, îți numără caloriile, dar și pașii pe care i-ai făcut într-o zi. Zi de zi, apar nenumărate aplicații de fitness care vin în întâmpinarea utilizatorilor cu noi sfaturi, programe și recomandări. Poți de asemenea să faci shopping online de pe Asos, de exemplu, să îți comanzi mâncare direct de la FoodPanda sau să participi la turnee de poker live cu ajutorul unor aplicații cum ar fi PokerStars Clock; totul este posibil doar prin atingerea cu un deget a ecranului smartwatch-ului tău. Te-ai fi gândit la această posibilitate în urmă cu 15 ani?

Ei bine, anul acesta, în 2018, Apple îți oferă posibilitatea să faci și mai multe lucruri cu Apple Watch-ul tău. Se zvonește că sistemul de operare WatchOs 5 s-ar lansa în această toamnă, mai exact în septembrie, odată cu noua generație Apple Watch 4. Ce ne rezervă viitorul? În primul rând, pentru a-l putea rula, ai nevoie de cel puțin Apple Watch Series 1, lansat în 2016. Pentru modelele precedente, nu va fi valabil. Ai nevoie și de un minim iPhone 5S pentru a rula noul sistem de operare.

Prima schimbare este la aplicația de Activity. Vei putea începe competiții de alergat/fitness de șapte zile cu un alt utilizator de Apple Watch. Există și câteva upgrade-uri pentru “workouts” în cadrul aceleiași aplicații. De asemenea, pentru fiecare activitate în parte se vor înregistra numărul de calorii arse. “Yoga” și “Hiking” apar ca noi activități, iar pentru cei care iubesc alergatul sau jogging-ul, noul sistem oferă o paletă largă de opțiuni.

Ceasul tău Apple Watch poate funcționa și ca un walkie-talkie ce îți va putea permite să porți o convorbire cu un alt utilizator de Apple Watch. Mesajul va începe mai întâi cu o vibrație la încheietură, iar apoi va rula mesajul audio. Deși această opțiune a fost vehiculată din 2014, iată că va fi în sfârșit disponibilă începând cu WatchOs 5.

De asemenea, vor fi și câteva interfețe noi, printre care “Pride watch face”, făcută special pentru a se potrivi cu brățara Pride, lansată special pentru a susține comunitatea LGBT.

Cu WatchOs 5, îi poți cere lui Siri să îți downloadeze cele mai recente episoade din show-urile preferate. Mai mult, inginerii Apple lucrează ca toată muzica, cărțile audio și sesiunile de meditație să fie disponibile și offine, însă nu se știe sigur dacă aceasta va fi valabilă odată cu noul sistem de operare.

1 COMENTARIU

  1. “Mai este puțin și vom fi martorii lansării Apple Watch 4, dar și software-ului Apple WatchOs 5”

    “Se zvonește că sistemul de operare WatchOs 5 s-ar lansa în această toamnă, mai exact în septembrie”

    Pe ce lume traiti? Suntem in octombrie, si au fost ambele lansate acum exact 4 sapramani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here