APIA – Verificări la cererile pentru motorina utilizată în agricultură

274

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face, în această perioadă, verificarea cererilor de plată pentru acordarea ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură. Este o perioadă importantă în ceea ce privește sprijinul acordat la motorină. În această perioadă se fac verificări în ceea ce privește acordarea acestui sprijin financiar. Mai precis, dacă fermierul și-a respectat angajamentele în ceea ce privește cererea de plată.

Adică, în cererea unică de plată, fermierul declară atât suprafața, cât și cultura pe baza căreia primește această motorină sau acest sprijin la motorină. Și acum, în această perioadă se fac aceste verificări, să se vadă dacă s-au încadrat, au depășit, nu au pus cultura, dar există și niște derogări.

Ajutorul de stat la motorina utilizată în agricultură se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard și acciza redusă, aplicată la motorina utilizată în agricultură. Valoarea accizei la motorină pentru anul 2019 este de 1,8959 lei/litru. Fostul guvern a aprobat pe data de 2 octombrie 2019 plafonul de 595,6 milioane de lei pentru plata acestui ajutor, mai mult cu 15,6 milioane de lei decât era prevăzut.

Vasile GHERMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here