ANSAMBLUL TRANSILVANIA – 60 de ani de existență marcați în două spectacole

873

Pe parcursul a două zile, 27 și 28 martie 2019, Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare a găzduit un eveniment la care au fost prezente ”nume grele” ale folclorului românesc. Toate acestea în cadrul unui spectacol prin care au fost marcați cei 60 de ani de existență a Ansamblului National Folcloric Transilvania.

”În urmă cu doi ani am aniversat 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean, anul trecut am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire a României, dar și 50 de ani de la înființarea județului Maramureș, de la reorganizarea administrativ-teritorială care a avut loc în anul 1968. Continuăm, în 2019, cu alte aniversări, respectiv 50 de ani de învățământ tehnic în Baia Mare, acțiune în care suntem parteneri alături de Centrul Universitar Nord din Baia Mare, iar acum sărbătorim 60 de ani de activitate ai Ansamblului Folcloric Național Transilvania. Acești oameni minunați care formează Ansamblul Transilvania ne fac cinste prin acțiunile lor, atât în țară, cât și peste hotare”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În cele două seri de folclor autentic românesc și maramureșean, spectacolele s-au întins pe parcursul a mai multor ore, publicul băimărean fiind așteptat cu multe surprize muzicale.

Au urcat pe scenă nume mari ale muzicii populare românești, artiști precum Angela Buciu, Dumitru Dobrican, Gheorghe Zamfir, Alexandru Pop, Ionut Bledea, Aurel Tămaș, Vasile Coca, Marius Ciprian Pop, Ileana Bumbar sau Gabriela Ardusătan. Pe scenă au evoluat și dansatorii de la mai multe ansambluri, precum Ansamblul Ciprian Porumbescu din Suceava, Ansamblul Banatul din Timișoara, Doina Gorjului din Târgu Jiu sau Ansamblul Mureșul din Târgu Mureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here