ANORMALITATE – Să conduci băut mașina a devenit normalitate. Șoferii nu se sperie de amenzi

473

Poliţiştii au depistat mai multe persoane care conduceau fără a deţine permis sau în stare de ebrietate. Asta deși toată ziua auzim faptul că dacă aţi consumat alcool, nu conduceţi autovehiculul! Chiar dacă distanţa pe care trebuie să o parcurgi este mică! Poate răniţi pe cineva sau poate vă pierdeţi libertatea! De asemenea, nu urcaţi la volanul unor autoturisme dacă nu deţineţi permise de conducere! Poliţiştii au întocmit dosare penale şi cercetează mai multe persoane depistate zilele acestea în timp ce conduceau fără permis sau în stare de ebrietate.

Spre exemplu, accident de circulaţie cu pagube materiale, produs pe DN 18, în comuna Vadu Izei. La faţa locului s-a constatat că un tânăr de 24 de ani, din judeţul Cluj, care conducea un autoturism, nu a păstrat distanţa de siguranţă şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar în faţa sa. Autoturismul acroşat a fost proiectat la rândul său într-un alt autoturism ce staţiona la trecerea pentru pietoni semnalizată şi marcată corespunzător. În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Apoi,  un tânăr de 21 ani, domiciliat în Moisei, a condus un autoturism pe DN 19, în localitatea Săpânţa, iar într-o curbă a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp de susţinere a cablurilor electrice şi gardul unui imobil. Impactul s-a soldat cu rănirea conducătorului auto. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,87 ml/l alcool pur în aerul expirat. Tânărului i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Probleme și în zona Ulmeni, unde poliţiştii din localitate, în timp ce efectuau supravegherea şi controlul traficului rutier pe DJ 182/B între localitățile Ulmeni și Mânău, au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat de 44 ani. Acesta le-a precizat că nu are permisul asupra sa, iar în urma verificărilor poliţiştii au constatat că de fapt bărbatul figurează cu permisul de conducere cu restricții-reținut. Întrucât emana halenă alcoolică, acesta  a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Centrul Medical de Permanență Ulmeni,  pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Apoi, poliţiştii din Borşa, care efectuau control traficului rutier au efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism condus pe strada Floare de colț. Șoferul nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, până pe strada Crângului din oraş. La volan a fost identificat un tânăr de 30 ani, din oraş, care a declarat că nu deţine permis de conducere. Întrucât tânărul emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul din Borșa unde i-au fost prelevate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Recordul a fost de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat și aparține unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Onceşti, care a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii. Acesta a fost condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here