ANIVERSARE – Școala „Nicolae Iorga” Baia Mare, 60 de ani de la înființare

822

În această perioadă, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” Baia Mare organizează o serie de manifestări dedicate aniversării a 60 de ani de la înființare.

Seria activităților a debutat miercuri, 27 noiembrie, cu o comemorare a marelui istoric, acțiune care a avut loc în fața statuii lui Nicolae Iorga, amplasată în fața școlii. Au urmat un flashmob pe melodia „Beat it!”, desfășurat în curtea unității de învățământ, și sesiunea de comunicări pentru elevi „Nicolae Iorga și Marea Unire”. Joi, 28 noiembrie, s-a disputat un turneu de minihandbal, dedicat elevilor din clasele primare.

Manifestările continuă luni, 2 decembrie, cu inaugurarea unor expoziții de machete („La ceas aniversar”), desene și colaje („Școală dragă”) și fotografii („60 de ani în 60 de imagine”), dar și Târgul de Crăciun „Steluțe colorate”. În 3 decembrie, la ora 16, va avea loc o întâlnire cu foști dascăli și elevi și lansarea revistei aniversare a Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga” Baia Mare. Pe tot parcursul săptămânii viitoare, în școală se vor desfășura și alte activități culturale, științifice și sportive la care vor participa elevii și profesorii școlii.

Joi, 5 decembrie, de la ora 10, Teatrul Municipal Baia Mare va găzdui un spectacol aniversar la care vor fi prezenți reprezentanți ai oficialităților locale și județene, profesori, elevi, părinți și alți invitați. Programul artistic va fi susținut de elevii din ciclul primar.

În aceeași zi, la ora 16, sub genericul „Trecut și prezent… ”, elevii și cadrele didactice se vor întâlni, în holul școlii, cu prof. dr. Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române, și cu dr. economist Nicolae Bud.

Sărbătoarea școlii se va încheia vineri, 6 decembrie, când va avea loc un meci demonstrativ de handbal în care se vor confrunta o echipă alcătuită din profesorii de educație fizică și una formată din elevi.

Considerată a fi una dintre cele mai performante unități de învățământ din județ, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, care are și clase cu predare în limba maghiară, a fost înființată în anul 1959. În 1965 s-au mai dat în folosință încă nouă săli de clasă, iar în 1967 s-au mai adaugat alte opt săli de clasă. În 1975 s-a dat în folosință o sală de sport, de categoria a II-a. În anul 1995, unitatea școlară a primit denumirea Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here