ANGLICISM – ”Influencer’, cel mai folosit cuvânt englezesc în Germania

Termenul ''influencer'' a fost desemnat cel mai folosit cuvânt englezesc în 2017, în Germania, alăturându-se unei bogate liste de anglicisme care s-au strecurat, de-a lungul timpului, în vocabularul vorbitorilor de german`, informează DPA.

405

Termenul ”influencer” a fost desemnat cel mai folosit cuvânt englezesc în 2017, în Germania, alăturându-se unei bogate liste de anglicisme care s-au strecurat, de-a lungul timpului, în vocabularul vorbitorilor de german`, informează DPA.

Cuvântul, care desemnează o persoană influentă pe reţelele de socializare, este folosit din ce în ce mai mult de vorbitorii de germană şi suplineşte lipsa din vocabular a unui termen pentru acest fenomen contemporan, a spus lingvistul Anatol Stefanowitsch, preşedintele juriului care a validat topul.

Pe locul al doilea, s-a situat ”blockchain”, tehnologia descentralizată folosită în tranzacţiile cu criptomonede, iar pe al treilea, s-a plasat ”nice”, datorită popularităţii sale în rândul tinerilor germani, a anunţat juriul Universităţii Libere din Berlin.

La titlul de ”anglicismul anului” au concurat 51 de cuvinte.

În anul 2016, sintagma englezească cel mai frecvent folosit` a fost ”fake news”.

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here