ANGAJĂRILE ȘI PREȘEDINȚII – Numărul de posturi de la Consiliul Județean, tot mai mare în fiecare an

431

O situație a numărului de posturi vacante și ocupate în perioada 2004-2019 a fost prezentată în cadrul ultimei ședințe de Consiliu Județean din 27 februarie de către Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Conform informării primite de aleșii județeni, cea mai mare creștere a numărului de posturi s-a petrecut în perioada 2012-2016, pe vremea cand președinte a fost Zamfir Ciceu.

“În mandatul lui Marinel Kovacs, 2004-2008, organigrama Consiliului Județean a crescut de la 131 la 148, un plus de 17 posturi, în mandatul lui Mircea Man 2008-2012 au crescut de la 148 la 166 de posturi, adică un plus de 18 posturi. Apoi, în timpul mandatului președintelui Zamfir Ciceu de la 166 s-a ajuns la 193, un plus aici de 27 de posturi, iar acum, în acești doi ani și ceva de mandat, de la 193 am ajuns la 198 de posturi, adică plus cinci posturi. Trebuie spus că aceste posturi au fost înfințate datorită condițiilor legislative impuse Consiliului Județean”, a explicat Gabriel Zetea.

El a mai anunțat că acum la Consiliul Județean Maramureș există 20 de posturi vacante.

“Vreau să îl felicit pe președintele Gabriel Zetea pentru că mai are puțin și ajunge campion. Pentru că dacă pe vremea liberalului Marinel Kovacs a crescut numărul total de posturi cu 17, numărul celor ocupate a crescut doar cu 12, iar la Mircea Man, chiar dacă a crescut numărul posturilor, a scăzut numărul celor ocupate cu 11. Dumneavoastră le-ați crescut pe numărul celor ocupate cu 27 și mai aveți puțin și îl depășiți pe Zamfir Ciceu”, a spus consilierul județean Călin Bota.

Trebuie spus că numai în acest an au fost înființate la Consiliul Județean trei compartimente, respectiv Compartimentul Corp Control, Control Intern Managerial și Managementul Calității, Compartimentul de Guvernanță Corporativă și Compartimentul Sănătate, contractare servicii sociale. La acestea mai adăugăm Serviciul Relații Publice și Promovarea Județului.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here