ANCHETE ÎN MARAMUREŞ – 18 victime în accidente, în ultima săptămână

349

În perioada 3-9 decembrie, poliţiştii maramureşeni au organizat zece acţiuni punctuale pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. De asemenea, în perioada menţionată s-a intervenit la 168 evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră.

Pentru neregulile constatate în cadrul acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 167 sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru abateri de la legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate a fost în valoare de aproximativ 39.000 lei.

“Totodată, poliţiştii au intervenit pentru soluţionarea a 15 accidente de circulaţie produse pe drumurile publice de pe raza judeţului, soldate cu 18 victime şi pagube materiale. În cadrul acţiunilor desfăşurate pe drumurile publice, pe parcursul săptămânii trecute au fost constatate 18 infracţiuni rutiere, dintre care nouă de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au reţinut 49 permise de conducere şi au retras 26 certificate de înmatriculare”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş.

Poliţiştii atrag mereu atenţia asupra importanţei respectării normelor rutiere. Oamenii legii sfătuiesc conducătorii auto să ţină cont de condiţiile meteorologice atunci când pornesc la drum şi să circule cu viteză adaptată condiţiilor de trafic. Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, care nu sunt dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here