ANCHETĂ AxaNews.ro – CAZ CRIMĂ – Autorul omorului de la Meda a fost eliberat, cu toate că se știa că e periculos. A omorât prima dată la 18 ani și a tâlhărit un om în ziua de Crăciun!

697

Luni întregi am privit știrile din țară, în care protagoniști ai unor grave infracțiuni s-au dovedit a fi, în mod nefericit, exact cei care au primit o șansă teribilă, prin intermediul controversatului recurs compensatoriu. A venit acum rândul Maramureșului să fie zguduit de un astfel de caz. Un individ cu un backup infracțional, condimentat cu condamnări și asezonat cu infracțiuni grave, a fost eliberat din închisoare înainte de termen. Rezultatul? A comis-o din nou! Grav! A bătut un om până când acesta și-a dat ultima suflare.

Bătăușul-criminal se numește B. Gheorghe V. și are 30 de ani. Victima sa, 59 de ani. I-a cărat pumni în față până când acesta a căzut la pământ și a dat cu capul de beton. S-a lovit atât de rău, încât a rămas inconștient și l-a abandonat într-o baltă de sânge. A murit după alte două zile. Autorul a fost capturat și băgat în închisoare. Întâi reținut, apoi arestat preventiv. Nu avea să fie, nici pe departe, prima dată când se întâlnește cu procurorii.

# Tâlhăria din ziua de Crăciun
Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș au afirmat faptul că individul are deja o pată grea în cazier. A omorât încă un om, în trecut, lucru declara de Bogdan Gabor, adică prim-procurorul adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș. Sigur că vom reveni cu privire la acest omor anterior. Însă, haideți să le luăm pas cu pas! Pe lângă asta, a bifat și o tâlhărie. AxaNews.ro a aflat cum a tâlhărit un om chiar în ziua de Crăciun a anului 2015. Ba chiar a reușit, în performanța sa, să pună lumea justiției la muncă, fix în 25 decembrie. Atunci, B. Gheorghe V., alături de M.V., au săvârșit o tâlhărie pe bani mărunți. La aceeași dată, faţă de inculpaţi a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 25 decembre 2015, în timp ce se aflau pe strada Mihai Eminescu din municipiul Baia Mare, inculpaţii M.V. şi B. Gheorghe V. au exercitat acte de violenţă asupra persoanei vătămate C.I. şi i-au sustras din buzunare un telefon mobil şi suma de 100 de lei.

În a doua zi de Crăciun, atunci, în 26 decembrie 2015, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere respinsă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Apoi, în data de 8 ianuarie 2016, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş a admis contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare şi a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi pe o durată de 30 de zile. Evident că, la acel moment, punerea în mişcare a acţiunii penale a constituit numai o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. În 2016, în 27 ianuarie, a venit și trimiterea în judecată.

# Un cazier extrem de bogat
B. Gheorghe V. are un cazier bogat. A început să se îndeletnicească cu activități infracționale încă din minorat. A reușit să bifeze șase condamnări pentru furturi stradale. La vârsta de 18 ani, a comis primul omor. A fost condamnat la zece ani de închisoare în data de 7 iulie 2007. Nu i-a făcut pe toți, fiind eliberat condiționat în 2014.

A urmat tâlhăria din ziua de Crăciun a anului 2015. A fost din nou încarcerat, după care a fost eliberat în 31 ianuarie 2019. Mai avea de ispășit încă 291 de zile de pușcărie, însă l-a salvat recursul compensatoriu. Nu au trecut aceste zile că individul a săvârșit infracțiunea care a condus la decesul unui băimărean în vârstă de 59 de ani, care a avut nenorocul să dea nas în nas cu el pe stradă.

# Eliberat, că așa a decis recursul compensatoriu!…
Spuneam și că B. Gheorghe V. a fost eliberat recent. Acest lucru s-a întâmplat în data de 31 ianuarie 2019. Conform sentinței pe scurt, instanța a admis propunerea formulată de comisia de eliberare condiționată din cadrul Penitenciarului Baia Mare, în baza genialei legi a recursului compensatoriu, despre care se spunea că nu, nu eliberează infractori periculoși. Desigur, dovada este în cazul de față.

În consecință, individul, odată eliberat, avea un termen de supraveghere, de la data eliberării condiționate până la data împlinirii duratei pedepsei, adică 17 noiembrie 2019. A avut o serie de obligații pe care trebuia să le respecte, însă a dat cu piciorul în ele lovind cu sălbăticie alt bărbat, până când acesta a murit. Ei bine, acum se află, din nou, după gratii. Cum este, așadar, cu acest minunat recurs compensatoriu?

Cătă ȚINEGHE

Citește și

PREMIERĂ AxaNews.ro – CAZ CRIMĂ – Bătăușul-criminal de la Meda (Baia Mare) a fost eliberat de curând… prin recursul compensatoriu. A fost condamnat și atunci pentru… omor!

CRIMĂ BAIA MARE – Agresivitate extremă la Meda! Un bărbat a murit după ce a fost bătut măr de un tâlhar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here