ANALIZĂ 2019 – Marius Botea (antrenor Știința Explorări): „A fost cel mai greu an din cariera mea”

769

Echipa de volei masculin Știința Explorări și-a reluat antrenamentele pentru returul campionatului Diviziei A1. Băimărenii vor juca pe teren propriu primul meci din 2020 sâmbătă, 11 ianuarie, în compania echipei SCMU Craiova.

Echipa pregătită de antrenorii Marius Botea și Sorin Pop a încheiat anul 2019 pe locul 8 și speră să obțină în 2020 rezultate mult mai bune.

„2019 a fost foarte dificil din toate punctele de vedere, cel mai greu an de când sunt antrenorul acestei echipe. Peste unele probleme am reușit să trecem, peste altele nu, și acest lucru s-a văzut și în evoluția noastră. Ne-am confruntat cu greutăți financiare, însă, din fericire, până la urmă situația a fost reglementată”, a declarat, pentru cotidianul AxaNews.ro, Marius Botea, antrenorul principal al echipei Știința Explorări.

Antrenorul Marius Botea consideră că locul 8 ocupat de formația băimăreană în acest moment este unul corect, în condițiile în care echipa s-a confruntat cu foarte multe accidentări în turul campionatului.

„Noi am făcut două meciuri bune, în deplasare la Zalău și Buzău, la capătul cărora, din păcate, nu am obținut nici măcar un punct. Au fost, însă, alte partide în care ar fi trebuit să arătăm un volei mult mai bun. Până la urmă doar rezultatele contează și trebuie să acceptăm că locul pe care îl ocupăm în acest moment este unul corect.

Antrenez de 15 ani și cred că este sezonul în care am avut cei mai mulți accidentați, din păcate, pe perioade destul de lungi. Philip Harmash, Matt Callaway și Marius Ifitime sunt într-un proces de recuperare și sperăm să-i avem la dispoziție la începutul returului. Dacă este să privim partea plină a paharului, trebuie să spunem că în tur am avut în teren jucători de 20-21 de ani, care în acest sezon au făcut cu adevărat pasul de la juniorat la seniorat”, a mai spus antrenorul Marius Botea.

Tehnicianul băimărean își dorește, în primul rând, pentru returul campionatului ca echipa pe care o antrenează să nu se mai confrunte cu accidentări.

Marius CÎMPIAN

foto PhotoSport YSR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here