AN ȘCOLAR PROBLEMATIC – Crește numărul școlilor „roșii” din Maramureș

701

Elevii au început școala în Maramureș. Nu tu festivități de deschidere, nu tu nimic, doar multă incertitudine la părinți, bucurie la cei mici și stres mult pe profesori, ajunși acum în linia întâi în problema coronavirusului. Cum era de așteptat și acum a fost de fiecare dată de 30 de ani încoace, școala a început în județ cu multe probleme. Un lucru bun este că în marea majoritate a școlilor noastre elevii sunt în bănci la acest moment, dar avem și școli unde elevii învață de acasă, orele fiind ținute online.

Ce trebuie să știe maramureșenii este că datele referitoare la școlile din județ se schimbă de la o săptămană la alta și așa va fi și de acum înainte. Situația școlilor din județ a fost prezentată în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în 15 septembrie pe platoul din fața Palatului Administrativ. Au luat parte prefectul de Maramureș, Nicolae-Silviu Ungur, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean, Anca Hendea, respectiv șeful Direcției de Sănătate Publică județeană, dr. Rareș Pop.

Știm oficial că în acest moment din totalul de 396 de unități școlare, scenariul verde îl regăsim la 303 dintre ele (adică toți copiii la școală în bănci), 71 sunt în scenariul galben (învățare prin rotație), iar în scenariul roșu avem la acest moment 22 de unități școlare.

Am mai aflat că în 235 de școli din județ nu este asigurată asistența medicală, avem profesori bolnavi de coronavirus, dar și elevi depistați cu acest virus. Mai știm și că elevii din județ nu vor primi nicio tabletă din cele trei loturi achiziționate de Guvern.

Și ca tabloul să fie complet, mai spunem doar că nu avem cabinete de medicină școlară decat la orașe, Inspectoratul Școlar Județean, după cum a recunoscut chiar conducerea instituției, află multe lucruri despre școlile din județ din presă sau „pe surse”, ceea ce ne spune că directorii nu vor să se afle ce se întâmplă în școala lor. În tot acest timp părinții așteaptă speriați, să vadă dacă la școala unde învață copilul lor a fost confirmat cineva cu coronavirus.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here