AMENINŢARE – Iranul îi cere lui Donald Trump să rămână în acordul nuclear

363

Preşedintele iranian Hassan Rohani i-a trimis marţi un nou avertisment omologului său american Donald Trump în legătură cu ”consecinţele grave” pe care le-ar antrena o retragere a SUA din acordul nuclear semnat între Teheran şi marile puteri în 2015, relatează Reuters.

”Le spun celor de la Casa Albă că, dacă nu îşi vor respecta angajamentele, guvernul iranian va reacţiona cu fermitate”, a declarat Rohani într-un discurs difuzat de televiziunea de stat iraniană.

”Oricine trădează acest acord trebuie să ştie că se va confrunta cu consecinţe grave”, a avertizat preşedintele Rohani.

Preşedintele american Donald Trump a dat termen până pe 12 mai ţărilor europene semnatare ale documentului pentru a ‘repara greşelile îngrozitoare’ ale acordului semnat în timpul preşedinţiei lui Barack Obama în iulie 2015 la Viena, în caz contrar avertizând că nu va mai prelungi relaxarea sancţiunilor împotriva Republicii Islamice.

Acordul, semnat de Iran cu Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie, Germania şi Uniunea Europeană, vizează limitarea programului nuclear iranian la componenta sa civilă, în schimbul ridicării treptate şi reversibile a sancţiunilor internaţionale impuse din 2006.

Sursa: http://agerpres.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here