ALTFEL DE RAZBOI – Pentagonul acuză China că îi orbește piloții cu lasere militare

431

Chinezii au îndreptat raze laser emise de dispozitive militare către piloți ai SUA ce operau pe baza americană din statul african Djibouti, acuză Pentagonul, citat de Guardian.

Autoritățile americane au depus un protest diplomatic oficial și au cerut Beijingului să investigheze seria de incidente ce a avut loc acum câteva săptămâni, a afirmat Dana White, purtătoare de cuvânt a Departamentului Apărării. ”Sunt niște incidente foarte grave. Această activitate reprezintă o adevărată amenințare pentru forțele noastre aeriene”, a spus White.
Într-unul dintre cazuri, doi piloți ai unui avion cargo C-130 au suferit răni minore la ochi atunci când aterizau pe baza africană, a spus o altă purtătoare de cuvânt, Maj Sheryll Klinkel, pentru AFP. Baza Camp Lemonnier a armatei SUA este singura sa unitate permanentă din Africa, folosită în principal pentru operațiuni antiteroriste în Africa de est și în Yemen. Anul trecut, China a deschis o bază navală în Djibouti la doar câțiva kilometri de unitatea americană, aceasta fiind prima bază externă a armatei Beijingului. Administrația Federală de Aviație (FAA) a emis luna trecută un avertisment pentru piloți, sfătuiți să fie extrem de atenți în zonă. Potrivit FAA, acolo au fost mai multe incidente cu lasere de mare putere.

Hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here