ALTERNATIVĂ FEROVIARĂ – Tren privat pe legătura Baia Mare – Timişoara. Vezi de când

1296

Compania de stat CFR pare să o dea cu bâta în baltă. Elimină tot mai multe curse feroviare (probabil din lipsă de rentabilitate) din Maramureş, însă, astfel, apare concurenţa. Iar concurenţa pare să câştige tot mai mult teren.

# Trenuri scoase în Maramureş de CFR
Compania Căile Ferate Române intenționează ca, de la luna viitoare, să desființeze mai multe curse de la nivelul întregii ţări. Ar fi vorba de destinaţiile nerentabile, cu puţini călători. De la 1 martie 2018, în toată țara, vor dispărea 97 de curse, unele permanent, altele urmând doar să își modifice orarul de mers, adică să nu mai circule în zilele de sărbătoare și în timpul weekendului. Și numărul trenurilor care circulă prin județul Maramureș va fi mai mic din luna martie, urmând ca trenul care circulă pe ruta Baia Mare – Satu Mare şi retur să fie scos din circulaţie în zilele de sâmbătă. Din decembrie 2017, în Maramureș, nu mai circula trenul care face legătura directă cu Timișoara, trenul de sezon estival Sighet – Mangalia și nu va mai circula în zilele lucrătoare trenul Sighet – Cluj-Napoca.

# Cursă privată, începând cu luna aprilie
În acest context, companiile private câştigă tot mai mult teren. Astra Trans Carpatic este unul din jucătorii care acaparează tot mai multe rute. Presa prahoveană vorbeşte despre ruta Bucureşti – Ploieşti – Braşov, care oferă condiţii de călătorie peste cele ale operatorului de stat. În plus, operatorul are şi distanţe lungi, precum Arad – Sighişoara – Braşov – Bucureşti Nord. În plus, din luna aprilie a acestui an, Astra Trans Carpatic va mai asigura transportul de calatori pe mai multe relaţii: Bucureşti – Titu, Arad – Timişoara, Bucureşti – Bacău şi Bucureşti – Constanţa, respectiv Timişoara – Baia Mare. Cel mai mult, însă, ne interesează Timişoara – Baia Mare, mai ales că vorbim de curse tur – retur.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here