ALIANȚE POSTELECTORALE –  PSD, exclus de la conducerea județului Maramureș

99

Într-o conferință de presă organizată la sediul de campanie al PNL Maramureș, președintele ales al Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, i-a avut alături pe câțiva dintre primarii vechi sau noi ai partidului dar și pe Mircea Cirț, clasat pe locul II la alegerile pentru Primăria Baia Mare. Dincolo de laudele și felicitările aduse echipei PNL, de mulțumirile adresate maramureșenilor care s-au prezentat la vot, Ionel Bogdan a declarat că liberalii maramureșeni vor negocia orice “coaliție de guvernare locală fără PSD”.

Ionel Bogdan a precizat că victoria obținută de liberali la aceste alegeri este una “importantă la nivel național” și că echipa care este acum la conducerea filialei maramureșene și-a atins toate obiectivele, din 2017 încoace.

Ionel Bogdan a menționat că au fost folosite în campania electorală “diverse mesaje pentru a încerca să se obțină voturi, mai ales jignitoare la adresa mea și a lui Mircea Cirț”.

Scorul obținut de Cirț este socotit de acesta drept “un rezultat peste așteptările multora, nu suficient ca să producem schimbarea pe care ne-am propus-o”. “Am dat semnalul începerii dărâmării unui sistem corrupt dar e nevoie de voința mai multor cetățeni. Un sistem construit în timp se va dărâma în timp. Schimbarea a început”, a declarat Mircea Cirț.

Cirț a precizat că rezultatul înregistrat la alegerile din Baia Mare le dă dreptul liberalilor să aibă un viceprimar. Întrebat dacă va accepta acest post, în cazul în care va fi nominalizat, Cirț a răspuns că va lupta pentru schimbarea sistemului din poziția de consilier local, viceprimar sau primar…

Mircea Cirț a declarat, întrebat de reprezentanții presei, că nu știe de existența unei circulare date de Biserica Ortodoxă Română prin care se menționa să nu fie votat de cei care au această religie (Cirț fiind penticostal). De asemenea, Cirț a negat existența unor conflicte izbucnite în campanile între echipa lui și cea a lui Ionel Bogdan.

Noul președinte al CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a menționat că merită lăudată și Daniela Onița Ivașcu, care s-a aflat “la un pas” să câștige Primăria Sighet.

“Vom face alianțe la nivel de Baia Mare și de Maramureș în jurul proiectelor. La Consiliul Județean vom face alianță în jurul <<Planului lui Bogdan>>. Doresc să implementez acest plan, pentru asta ne-am luptat și ne vom lupta în următorii patru ani”, a declarat Ionel Bogdan.

Pe rând, au luat cuvântul Dumitru Marinescu (noul primar de la Tăuții Măgherăuș), Alin Bîrda, Florian Boltea (primar Groși), secretarul de stat Călin Bota, Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăvița. Ciceu a menționat că este al doilea președinte de Consiliu Județean pe care-l dă comuna (după Zamfir Ciceu, fratele primarului, vine nepotul primarului!). Primarul a declarat că l-a invitat pe Bogdan să facă parte din Tineretul Liberal când acesta avea doar 18 ani. “Să nu uiți de unde ai plecat, unde ai crescut, cine te-a educat, cine te-a votat și să nu uiți ce ai promis”, l-a sfătuit primarul ajuns la al patrulea mandat.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here