ALERTE PESTE ALERTE – Vreme capricioasă în Maramureș! Sunt anunțate ruperi de nori și pericol de inundații

897

Încă o zi cu vreme capricioasă în Maramureș! ANM a emis o alertă de cod galben care vizează manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în 1 august, intervalul orar 10.00 – 23.00.

În intervalul menționat, în zonele de deal și de munte, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei și local în Oltenia vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică: averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Orele amiezii au adus o rupere de nori în intervalul 12.30 – 13.30, în zona localităților Ocna Șugatag și Desești. Fenomene semnalate : ploi torenţiale care vor depăşi local 35 … 40 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice.

Un nou cod portocaliu valabil în intervalul 13.30 – 14.30, pentru Baia Mare, Baia-Sprie și Groși. Sunt așteptate ploi torenţiale care vor depăşi 30 … 35 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice. A fost emisă alertă prin sistemul RO-ALERT!

Material în curs de actualizare

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here