ACTUALIZARE – ALERTE PESTE ALERTE – Pericol de inundații pe râurile din zona Săpânța. Cod portocaliu de furtună aproape de Baia Mare

671

Alerte peste alerte în Maramureș. Avem în vigoare atât atenționări meteorologice, cât și hidrologice.

INHGA a emis cod portocaliu de fenomene imediate periculoase. Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație. Bazinul afectat este Săpânța (afluent al râului Tisa), în intervalul orar 16:45 – 24:00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinul hidrografic Săpânța (afluent al râului Tisa), județul Maramureș.

In funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră”.

Alertă meteo aproape de Baia Mare. Vizate, până la ora 18.00, sunt Baia-Sprie, Târgu Lăpuș, Șomcuta Mare, Copalnic-Mănăștur, Cavnic, Șisești, Dumbrăvița, Cupșeni, Cernești, Budești, Băiuț, Remetea Chioarului, Săcălășeni, Vima Mică, Coaș;

Se vor semnala : averse torențiale care vor cumula 35…40 l/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii, vijelie, frecvente descărcări electrice.

ACTUALIZARE – În aceeași situație cu râul Săpânța se vor afla râurile mici din bazinul hidrografic Lăpuș. Va fi cod portocaliu până joi, la ora 03.00.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here