ACTUALIZARE 5 – ALERTE ACUM – Mai multe localități din Maramureș, lovite de furtuni. Primele efecte ale ploilor torențiale (FOTO)

2302

ANM a emis avertizări de tip nowcasting de fenomene imediate periculoase în Maramureș.

E cod galben de la ora 15:50 până la ora 17:00 în zona de munte de peste cota 1800 metri, respectiv Borșa, Poienile de Sub Munte.

Tot cod galben e pentru Sighetu Marmației, Săpânța, Remeți, Câmpulung la Tisa, Sarasău, de la 15:25 până la ora 16:30.

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi pe arii restrânse 20 … 25 l/mp, grindină de dimensiuni mici, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie.

ACTUALIZARE – Un nou cod galben pentru zona de munte, de la ora 17.00 până la ora 18.30.

ACTUALIZARE 2 – Cod portocaliu pentru zona de munte și localitățile Vișeu de Sus, Moisei, Săliștea de Sus, Vișeu de Jos, Strâmtura, Ieud, Săcel, Bogdan Vodă, Rozavlea, Dragomirești, Botiza, Șieu, Poienile Izei, între 17.35 și 18.30.

Se vor semnala : ploi torenţiale care vor depăşi 35 … 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi medii, intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie.

ACTUALIZARE 3 – Cod galben hidrologic de fenomene periculoase imediate, valabil din 12 iunie, ora 17.40 – 13 iunie, ora 02.00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur – bazin superior, Someșul Mare – bazin superior și mijlociu, Lăpuș – bazin superior și mijlociu, judeţele Maramureș, Satu Mare și Bistrița-Năsăud.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

ACTUALIZARE 4 – Pârâu revărsat la Dragomirești. După ploaia torențială, trei curți au fost inundate, posibil anexă și beci. S-au deplasat la fața locului pompieri de la Garda de Intervenție Bogdan Vodă și responsabilul SVSU din primărie.

ACTUALIZARE 5 – „Un pârâu s-a revărsat la Dragomirești. După ploaia torențială, mai multe curți, anexe și beciuri au fost inundate. S-au deplasat la fața locului pompieri de la Garda de Intervenție Bogdan Vodă și responsabilul SVSU din primărie”, a explicat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

„Secția Vișeu de Sus a intervenit în orașul Vișeu de Sus, pentru evacuarea apei din trei gospodării. S-a intervenit pe strada Cerbului, colț cu strada Moldova, cu două motopompe și o autospecială. Numai curțile au fost inundate. În schimb, la Dragomirești, au fost inundate patru beciuri și 15 curți, fără a fi afectate casele. La fața locului au intervenit pompierii de la Garda Bogdan Vodă”, a detaliat Oana Alexa-Gonczi, purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here