ALERTĂ – Virusuri gripale în Maramureş. Se recomandă vaccinarea antigripală

447

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Maramureş atenţionează maramureşenii cu privire la circulaţia unor virusuri gripale. Tocmai de aceea oficialii DSP Maramureş vin cu o serie de recomandări către populaţie. Măsurile generale şi precauţiile standard care se impun în cazul infecţiilor respiratorii în toate cabinetele medicale sunt legate de evitarea contactului apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie şi evitarea agrlomerărilor de persoane în spaţii închise. 

Se recomandă apoi spălarea mâinilor, aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţi, respectiv purtarea măştilor de unică folosinţă de către persoanele care preyintă febră însoţită de manifestări respiratorii.

“În cazul în care o persoană dezvoltă simptome severe sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut sau care au un risc ridicat de complicaţii cauzate de gripă este recomandat să se prezinte la medic. Măsurile specifice pentru unităţile cu paturi – limitarea accesului vizitatorilor în unităţile spitaliceşti, în special în secţiile cu risc şi purtarea obligatorie a măştii, organizarea triajului zilnic al personalului medico-sanitar şi auxiliar din unitate, cu evitarea contactului cu pacienţii a lucrătorilor sanitari cu afecţiuni acute, respectiv raportarea la DSP a eventualelor episoade de îmbolnăviri prin afecţiuni acute de căi respiratorii”, spune DSP Maramureş.

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş nu a făcut publice eventuale informaţii legate de numărul de persoane care au fost diagnosticate cu gripă. Se ştie doar că Maramureşul a înregistrat până în prezent un singur deces din cauza gripei.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here