ALERTĂ – Primul caz de gripă, depistat în Maramureș

422

Prima săptămână din an nu aduce vești bune pentru maramureșeni. Astfel, conform datelor statistice ale Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș, în perioada 30 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, s-a depistat primul caz de gripă, confirmat și care a necesitat internare în Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare.

Pacientul este un bărbat de 31 de ani, din Baia Mare. “În săptămana 30.12.-05.01.2020 s-a înregistrat la nivel județean primul caz de gripă clinică internată la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, de 31 ani, masculin, nevaccinat antigripal în sezon, cu domiciliul de Baia Mare urban, comparativ cu zero cazuri înregistrate în săptămana 1 a sezonului trecut”, au precizat reprezentanții DSP Maramureș.

Referitor la numărul de viroze, în județ se înregistrează o ușoară creștere în săptămâna 30 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, față de aceeași perioadă a anului trecut, dar pe de altă parte a scăzut considerabil numărul pneumoniilor, tot în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut.“La nivel județean, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost de 1.235, cu 2.7% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeasi săptămană a sezonului precedent. Numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 128, cu 17.9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămană a sezonului precedent, dar la nivelul mediei din ultimii 5 ani”, concluzionează conducerea DSP Maramureș.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here