ALERTĂ – Maramureşul nu scapă de vremea rea! Informarea meteo se prelungeşte!

943

Nu scăpăm de vremea capricioasă! Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat informările şi avertizările în vigoare.

Astfel, în perioada 14 iunie, ora 14.00 – 14 iunie, ora 21.00, Maramureşul şi zona centrală a ţării, de la nord la sud, se vor afla sub incidenţa unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat vor fi averse în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, local în Moldova, precum și în zonele de munte, iar cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp. Îndeosebi în centrul și în nord-estul țării aversele vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Însă, nici după expirarea codului galben, furtunile nu vor dispărea din peisaj. Aşadar, ANM a emis o informare meteo de manifestări de instabilitate atmosferică.

# Informare meteo până sâmbătă seară

Aceasta va fi valabilă din 14 iunie, ora 21.00 până în 16 iunie, ora 21.00. În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

În tot acest interval, nu sunt excluse avertizările de tip nowcasting de fenomene meteo imediate periculoase.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here