ALERTĂ ÎN ROMÂNIA – Un deţinut a evadat din Penitenciar! A fost atacat şi el, şi poliţiştii, de câţiva câini de pază

470

Caz inedit în România. Joi, 7 martie, în jurul orei 00.55, deţinutul Azamfirei Valeriu Constantin, condamnat la zece ani pentru tâlhărie, regim semideschis, a părăsit penitenciarul, prin escaladarea gardurilor împrejmuitoare, au transmis reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului București Jilava, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie Ilfov, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Ilfov si Poliția de Frontieră, DGPMB, IPJ Călărași.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Bucureștiul Jilava la telefon: (021) 4570182, 021 4570654, 0757087957, conform ANP.

# Detalii fantastice

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) au venit cu detalii inedite!

Deţinutul nu a putut fi oprit desi asupra lui s-a facut uz de arma si in fuga a fost atacat de cainii de paza dintr-un depozit de fier vechi in care a incercat sa se ascunda

În completare la Comunicatul transmis de către ANP azi, 7 martie 2019, referitor la evadarea unui deținut de la Penitenciarul Jilava au precizat următoarele:

#. Evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deținutului de la un punct de lucru după ce deținuții din schimbul doi au fost reintroduși în penitenciar.

#. Deținutul Azamfirei Valeriu Constantin a forțat dispozitivul de siguranță și a escaladat mai multe gaduri, asupra lui făcându-se uz de armă.

#. Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertizment si foc asupra deținutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut.

#. După o perioadă deținutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliție care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect.

#. Având în vedere că nu s-a putut legitima evadatu,l a fugit și, fiind urmărit de polițiști, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi.

#. În curtea depozitului acesta a fost atacat de câinii de pază și a fost rănit, prilej cu care și-a abandonat o geacă de culoare maron, cu rume de sânge.

#. În urmărire, polițiștii au fost atacați de aceiași câini fiind ulterior și prezentați la spital pentru îngrijiri medicale, și au pierdut urma evadatul.

#. Inexplicabil, conducerea ANP a dispus ca pana la ora 7 sa nu fie informat publicul si celelalte autoritati referitor la evadare, in prezent efectuandu-se scotociri si actiuni informative.

# Semnalmente deţinut:
Înălţimea (cm): 169
Tipul frunţii: îngustă
Tipul nasului: drept
Tipul ochilor: căprui
Tipul gurii: mică
Tipul bărbiei: bilobată
Tipul urechilor: mijlocii d. t.
Tipul feţei: dreptunghiulară
Tipul părului: gri întins
Tipul sprâncenelor: arcuite
Tipul bărbii: barbă rasă
Tipul mustăţii: nu poartă
Tipul corpolenţei: atletică
Semne particulare: tatuaje pe umeri
Notă: purta geacă culoare maron, pantaloni tip jeans culoare maron și pantofi sport tip adidas culoare neagră.

AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here