ALEGERI LOCALE 2020 – Votul a început la ora 7 și se încheie la ora 21. Condiții speciale impuse de pandemie

333

Azi se desfășoară în România alegeri locale. Cetățenii cu drept de vot își vor alege azi primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Programul secțiilor de votare la alegerile locale 2020 este între orele 7-21. Alegătorii care la ora 21 se află în incinta secției de vot vor putea să își exercite dreptul de vot. De asemenea, la ora 21, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

Alegătorii care se vor prezenta la urne vor trebui să poarte masca de protecție în cabina de vot. Cetățenii care se vor prezenta la vot fără mască de protecție vor primi măști din partea autorităților, dar și dezinfectant. Cei care doresc să voteze la alegerile locale trebuie să țină cont de faptul că nu li se va permite accesul în secția de votare dacă refuză să poarte mască de protecție.

Cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot pe baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu sau paşaportul de serviciu electronic, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar, acte valabile în ziua votării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here