ALEGERI ÎN PANDEMIE – Băimărenii nu au mari așteptări de la noua conducere

52

Băimărenii sunt împărțiți pe mai multe categorii în ceea ce-i privește pe actualii aleși ai orașului. Unii speră la ceva mai bun de azi înainte, alții nu mai cred în minuni și în vise mari, alții nici nu vor să audă de politica coruptă din județul nostru.

Dalida speră măcar la niște pași mici din partea celor care sunt la conducere, pași care să fie în folosul comunității.

„Nu avem așteptări mari de la actualul primar, pentru că știm că nu există fonduri să vedem mari schimbări. Vom vedea, pașii mici să fie în folosul comunității. Că pași mari n-o să poată face. În privința realizării unor lucruri majore pentru oraș depinde și de ceilalți care sunt în consiliu. O să vedem ce-o să fie. Problema este că nu-i un oraș care să fie productiv, să avem locuri de muncă în care să se ducă bani mai mulți la buget, unde să se poată lucra cu ei. Astfel ne-am putea dezvolta mai mult, nu comerțul trebuie să se dezvolte, că el oricum se dezvoltă de la o zi la alta“, spune Dalida Bercean, de 40 de ani, din Baia Mare.

O altă mentalitate

„Să-și bage mințile în cap, în primul rând, și să revină odată la realitate, iar apoi să-și schimbe mentalitatea, asta așteptăm de la viitorul ales“, spune o băimăreancă. Tiberiu Banyai din Baia Mare nu are așteptări de la conducerea orașului, e mulțumit de cine a ieșit. „Eu am fost la vot, mi-am făcut datoria ca întotdeauna, am ales cu cine aleg de obicei. Nu știu ce va face noul consiliu împreună cu primarul, dar om vedea, eu unul nu am așteptări“, spune bărbatul.

N-au fost la vot din cauza problemelor de sănătate

Irina și-ar fi dorit să meargă la vot, dar având în vedere că are acasă un copil cu probleme de sănătate, n-a riscat nimic, astfel a renunțat să-și aleagă favoritul.

„Nu am fost la vot pentru că am acasă copil cu probleme, și n-am îndrăznit pentru pandemia asta, să nu risc să iau ceva“, spune Irina Florian, de 50 de ani, din Baia Mare.

Nici Monica n-a votat, dar e lămurită de cele două mandate trecute, așa că, mari speranțe nu are nici mandatul acesta, mai ales că primarul câștigător nu este preferatul ei.

„N-am fost la vot din cauza unor probleme de sănătate, dar îmi pare rău că n-am putut merge, mi-aș fi dorit să iasă altcineva, dar asta e. Categoric îmi doresc să facă mai mult decât s-a făcut, dar nu putem știi dacă viitorii patru ani vor fi diferiți. Am văzut ce a făcut în cele două mandate, cu și împreună cu consiliul, nu știu dacă ar trebui să ne așteptăm ca ce-l de-al treilea mandat să fie diferit“, spune Monica Susan, de 36 de ani, din Baia Mare.

 

Veronica Barbos

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here