ALCOOLUL AMEȚEȘTE SIMȚURILE – Un maramureșean beat turtă s-a răsturnat cu mașina în râu

1277

Manevra de condus cu spatele, atunci când te afli sub influența băuturilor alcoolice, poate dăuna grav. De asta s-a lămurit un maramureșean care a făcut-o… de oaie, chiar în Săptămâna Patimilor.

Marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii din Săliștea de Sus au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe strada Sasului. La fața locului, aceștia au constatat că este vorba despre un bărbat de 62 de ani, din aceeași localitate care, aflându-se la volanul unui autoturism și fiind sub influența băuturilor alcoolice, a dorit să efectueze manevra de mers cu spatele. Din nefericire această manevră nu i-a reușit așa cum a dorit și s-a răsturnat cu autoturismul pe plafon în albia râului Valea Sasului, rezultând avarierea acestuia.

“Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că bărbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanență Dragomirești pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pentru manevra nereușită, bărbatul va avea de plătit destul de scump pentru repararea autoturismului, însă la această cheltuială se mai adaugă și dosarul penal cu care s-a ales pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Încă doi șoferi amețiți de “grade”
Să nu credeți că a fost singura infracțiune rutieră constatată de oamenii legii din județ, în ultimele ore! Un eveniment rutier s-a produs în localitatea Viile Apei și s-a soldat, din fericire, doar cu pagube materiale. “La testarea cu aparatul etilotest a rezultat că unul dintre conducătorii auto implicaţi în tamponare, un bărbat de 38 de ani din comuna Vama, județul Satu Mare, avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

În al doilea caz, polițiștii care efectuau serviciul de patrulare pe strada Rândunelelor din orașul Vișeu de Sus, au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 21 de ani din localitate. Acesta nu a putut prezenta nici un document de identitate personal și nici documente pentru autoturism. “În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, iar ITP-ul autoturismului este expirat. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus în vederea recoltării de probe biologice”, a mai spus Florina Meteș.

# La răcoare, pentru doi ani și trei luni!
Joaca de-a șofatul, fără a respecta legislației, te poate trimite după gratii. Marți, 23 aprilie, polițiștii maramureşeni au acţionat pe raza de competenţă pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate. Astfel, poliţiştii au reuşit identificarea unui tânăr de 29 de ani, din Poienile de sub Munte, pe numele căruia Judecătoria Vişeu de Sus a emis un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate.

“Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Baia Mare şi are de executat o pedeapsă de doi ani şi trei luni detenţie, pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, a mai explicat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here