ALCOOLEMII ȘI EXCESE DE MÂNCARE – De Paște, aproape 900 de persoane au ajuns la Urgențe

340

Echipele de specialiști din cadrul Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare au acordat asistență medicală pentru 871 de persoane în perioada 26 aprilie, ora 8:00 – 30 aprilie, ora 8:00.

Medicii de la unitatea spitalicească mai sus amintită au ținut să arate că aproximativ 180 dintre pacienții ajunși la urgență au reprezentat cazuri critice, de cod roșu și galben. Tot în perioada 26 -30 aprilie, s-a intervenit de urgență pentru 68 de copii, cu vârstă mai mică de 16 ani, care au prezentat temperatură peste 38°C.

“Pe lângă problemele specifice sărbătorilor, precum colici biliare și crize dispeptice, cauzate de consumul excesiv de alimente și băuturi alcoolice, ne-am confruntat și cu multe urgențe majore, inclusiv cardiace și neurologice”, a precizat dr. Zoltan Balko, medic primar medicină de urgență.

Managerul Spitalului Județean, Vasile Pop, a precizat că Unitatea de Primiri Urgențe asigură triajul, evaluarea și tratamentul de urgență pentru pacienții care se prezintă la spital spontan sau care sunt transportați cu ambulanțele.

„La sosirea pacienților în UPU se face triajul acestora și, raportat la funcțiile vitale, acuze și starea clinică a acestora, pacienții sunt îndrumați spre unul din cabinetele din Unitatea de Primire Urgențe. Volumul de muncă desfășurat în UPU-SMURD Baia Mare este uriaș, în cursul anului 2018 efectuându-se 84.860 de consultații și intervenții.”, a arătat Vasile Pop.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here