ALCOOL – Tânăr din Giulești trimis în judecată pentru cumul de infracțiuni

979

E. S. domiciliază în comuna Giulești și nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În pofida acestu fapt s-a deplasat în comuna Ocna Șugatag, unde la o terasă s-a întâlnit cu mai mulți tineri.  E.S. și ceilalți tineri au consumat băuturi alcoolice,  după care E.S. a luat cheile unui autoturism care se aflau pe masă și alături de un prieten au urcat la volanul autoturismului care aparținea unui alt tânăr și au pornit la o plimbare.

În timp ce rula pe DN 18, datorită vitezei și a stării în care cse afla, E. S. a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, și în dreptul unui imobil a intrat în coliziune cu un autoturism, care staționa pe marginea carosabilului.

În urma impactului,  persoana vătămată  care se afla în autoturismul care staționa, s-a lovit de elementele interioare ale acestuia, și a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale.  E. S. împreună cu prietenul care îl însoțea au ieșit din autoturism și au plecat de la locul faptei, dar ulterior prietenul lui E.S. s-a prezentat la Unitatea de primiri Urgențe din cadrul Spitalului Sighet pentru îngrijiri medicale, condiții în care l-a indicat pe E.S. ca fiind persoana care a condus autoturismul.

După identificare, E.S. a fost condus la Spitalul Sighet, unde i-au fost recoltate probe biologice, din buletinul de analiză rezultând că acesta avea o îmbibație alcoolică de 1,40 g/l alcool pur în sânge.  “E.S. a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, vătămare corporală din culpă, și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției’’, a spus Ioan Ardelean, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Liviu Șiman

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here