ALCOOL ŞI VITEZĂ – 55 de amenzi aplicate şoferilor de Florii

427

Poliţiştii maramureşeni au intervenit in finalul de săptămână trecut la 143 de evenimente, semnalate prin Apelul de Urgenţă 112 şi au organizat mai multe acţiuni, majoritatea pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Poliţiştii rutieri din Şomcuta Mare şi Sighetu Marmaţiei au fost în trafic pentru supravegherea circulaţiei pe drumurile publice şi pentru depistarea acelor şoferi care conduc autovehicule cu viteză excesivă sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Potrivit informaţiilor furnizate de către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Maramureş, oamenii legii au constatat şi au întocmit dosare penale pentru opt infracţiuni rutiere, au reţinut patru permise de conducere şi au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor a fost de aproximativ 26 000 de lei.

Poliţiştii rutieri vă recomandă, pentru a nu ştiu câta oară, să nu conduceţi vehicule dacă aţi consumat alcool! Acesta scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibaţia alcoolică este de peste 0.8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie. Conduceţi prudent şi respectaţi toate regulile de circulaţie pentru a ajunge întotdeauna în siguranţă la destinaţie.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here