AJOFM Maramureș – 28 de șomeri angajați pe loc la Bursa generală a locurilor de muncă

465

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Maramureș, a organizat vineri,12 aprilie, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă. Evenimentul s-a desfășurat în Baia Mare, la Casa Armatei. Pentru bursa din acest an AJOFM Maramureș a contactat 140 agenți economici din județ, iar din aceștia, 46 au răspuns invitației, punând la dispoziția participanților, 722 locuri de muncă vacante.

“La ediția din acest an a bursei au participat 540 de persoane aflate în cutarea unui loc de muncă care fost interesate de locurile de muncă vacante și au vizitat standurile angajatorilor. Astfel angajatorii au selectat 280 de persoane în vederea angajării, din care 28 au primit repartiții și au fost angajați în ziua bursei. Din cei 28 șomeri angajați, 2 persoane sunt cu studii superioare și au fost angajate ca și inginer instalator, respectiv responsabil cont client.
Persoanele cu studii medii (liceu, scoală postliceală sau profesională), precum și șomerii fără calificare, s-au angajat în următoarele meserii: muncitor necalificat -7, manipulant mărfuri -4, stivuitorist –3, tâmplar –2, ucenic constructor -2, bucătar -1 , asistent vânzări -1, brutar -1, lucrător comercial -1, șofer- 1, operator date -1, cameristă -1, operator la mașină cu comanda numerică -1”, informează reprezentanții AJOFM Maramureș
La eveniment au participat și reprezentanţi ai Cercului Militar Judeţean Maramureş, care au oferit sprijin și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în domeniul militar.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here