AJF MARAMUREȘ – Campionatele județene se reiau în 15 martie. Amenzi mărite pentru neprezentări

285

Adunarea Generală a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Maramureș a reunit reprezentanții a 47 dintre cele 57 de cluburi afiliate. Pe ordinea de zi au figurat subiecte legate atât de a doua parte a sezonului actual, cât și de anul competițional viitor.

Returul sezonului 2019/2020 va începe luna viitoare. Campionatul Seriei Sud a Ligii 4 va începe în 15 martie, tot atunci când pornește din nou la drum și Liga 5. O săptămână mai târziu, în 22 martie, vor juca primele meciuri din 2020 și echipele din Seria Nord a Ligii 4.

La Liga 4, după finalul sezonului regulat va urma play-off-ul, primele două locuri din seriile Nord și Sud urmând să se înfrunte între ele. Locul 1 din Nord va juca în compania locului 2 din Sud, iar locul 1 din Sud va întâlni locul 2 din Nord. Turul este prevăzut pentru 20 mai, iar returul în 24 mai. Finala pentru desemnarea campioanei care va reprezenta Maramureșul la barajul de promovare în Liga 3 se va desfășura în 30 mai, pe stadionul “Viorel Mateianu” din Baia Mare. În deschiderea finalei de seniori se va derula finala juniorilor A1.

Și în Liga 5 va exista play-off după terminarea returului, între ocupantele primelor patru locuri din clasament (1 cu 4, 2 cu 3), ambele meciuri urmând să se dispute pe teren neutru. Câștigătoarele își vor disputa finala, în 21 iunie.

“S-a hotărât ca echipelor calificate în play-off Ligilor 4 și 5 să li se șteargă cartonașele galbene din timpul sezonului regulat. De asemenea, echipele calificate în play-off-ul Ligii 4 trebuie să facă dovada, până în 18 mai, că dețin Certificatul de Identitate Sportivă, altfel neputând participa în faza următoare, locul echipei fiind luat de următoarea formație din clasament”, informează reprezentanții AJF Maramureș.

# S-au stabilit finalele Cupei României (faza județeană)

În cadrul Adunării Generale a Asociației Județene de Fotbal Maramureș au fost stabilite semifinalele fazei județene: CSM Sighetu Marmației – Progresul Șomcuta Mare și Rapid Satu Nou de Sus – CS Fărcașa. Turul este programat pentru 8 aprilie, iar returul în 6 mai.

“S-a mai decis creșterea amenzilor pentru echipele care nu se prezintă la joc, în cazurile în care neprezentarea nu este anunțată în termenul prevăzut de AJF Maramureș și în cazurile în care neprezentarea nu este cauzată de motive temeinice. Astfel, amenzile se vor dubla din acest retur, după cum urmează: Liga 4 (seniori) – amenda va fi în cuantum de 2.000 lei (1.000 lei la AJF, 600 lei – achitarea baremului de arbitraj și 400 lei cheltuieli pentru echipa adversă); Liga 4 (juniori) – 1.200 lei (600 lei către AJF, 300 lei – baremul de arbitraj și 300 lei către echipa adversă); Liga 5 – 1.600 lei (800 lei către AJF, 400 lei – baremul de arbitraj și 400 lei pentru echipa adversă)”, precizează reprezentanții AJF Maramureș.

# Reguli nou pentru sezonul 2020/2021

Cât privește sezonul 2020/2021, membrii afiliați și conducerea AJF Maramureș au căzut de comun acord asupra unor chestiuni obligatorii pentru campionatul viitor. Astfel, s-a decis că la nivelul Ligii 5 și a campionatului de juniori A1 antrenorii sunt obligați să dețină Licența C. În Liga 4 (seniori), echipele sunt obligate să folosească, pe tot parcursul jocului, un jucător născut în 2001, plus alți doi jucători Under 21.

Totodată, membrii afiliați au aprobat și dezafilierea unor echipe, precum și afilierea unui club. La capitolul dezafilieri figurează CIL Sighetu Marmației, Luceafărul Strâmtura și CS Comuna Satulung, iar la cel al afilierilor AS Luceafărul Baia Mare, grupare ce va activa la nivelul copiilor și juniorilor.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here