„AETERNUS MARAMOROSIENSIS” -100 de ținute istorice și medievale pentru Centenar (FOTO)

520

Sub semnul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, la Sighetu Marmației are loc în aceste zile Festivalul de muzică și artă medievală, „AETERNUS MARAMOROSIENSIS” ediția a VIII-a. Din program nu au lipsit Expoziția “Medievalum”, cu materiale și ateliere specifice sau evenimentele organizate de“ Lupus Dacus Aeternus“.

100 de cavaleri, domnițe, menestreli și Cnejii de Maramureș, îmbrăcați în costume de epocă, au participat la MAREA PARADĂ și au prezentat moment e artistice de înaltă ținută, valorificând elemente mitologie-“dansul ielelor”, fantastice- “dansul Luminii- Floarea Soarelui”(coregrafia Ileana Matus) și nu în ultimul rând recitalul susținut de tinerii formației “No Chill”.

În Marea Paradă au fost reconstituite figurile importante ale domnitorilor români: Mihai Viteazu, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare; familia martir a Brâncovenilor; Alexandru Ioan Cuza; Elena Cuza; personaje reprezentând cneji, nobili români, cavaleri, domnițe, oamenii simpli din timpurile vechi. A fost pusă în evidență o recuzită extraordinară în prezentare unor scenete ce ne-au întors în timp.

Toate ținutele au fost confecționate de Galeria de Artă Vassiliev prin Ileana Vassiliev iar accesoriile și reconstituirile elementelor decorative – coroane, diademe, bijuterii, măști, broderii, de către Ștefania Adela Pop – artist plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here