ADUCERE AMINTE – Ziua Eroilor, sărbătorită în Baia Mare, Vişeu sau Seini

806

Autorităţile judeţene i-au cinstit, de Sărbătoarea Înălţării Domnului, prin ceremoniale religioase şi militare pe eroii care au luptat în marile bătălii ale istoriei României, pe cei cărora libertatea le-a fost frântă în lagăre şi în închisorile comuniste, respectiv pe cei răniţi sau chiar căzuţi la datorie în teatrele de operaţiuni în care Armata Română a fost şi este angrenată alături de Aliaţii din cadrul NATO.

Un astfel de ceremonial a avut loc şi în Baia Mare, dar şi în oraşe precum Vişeu de Sus sau Seini. În municipiul reşedinţă de judeţ, cinstirea eroilor României s-a făcut, ca de fiecare dată, la Monumentul Ostaşului Român din zona Parcului Municipal “Regina Maria”. S-au spus cuvinte mari, s-au făcut fotografii, iar la final s-au depus coroane de flori.

La Vişeu de Sus, slujba de pomenire a celor ce şi-au dat viaţa pentru ţară a avut loc la Monumentul Eroilor Vişeuani, tot aici fiind şi ceremonia depunerii de coroane de flori. În Seini, întreaga manifestare s-a ţinut la Monumentul Eroilor din oraş.

FOTO Centrul culturaal Viseu de Sus

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here