ADIO, LINIȘTE! – Locatarii unui bloc din Baia Mare, obligați să se odihnească pe ritmuri muzicale

17689

Locatarii din blocul nr. 17 de pe bulevardul Traian nu mai au liniște. De când acolo funcționează o sală de fitness, unde muzica pentru atmosferă este dată la volum mai mare, oamenii nu mai au liniște, cel puțin în timpul zilei. Deși sunt mulți bătrâni în imobil, cei care locuiesc la etajele inferioare sunt deranjați de zgomotul halterelor trântite și al muzicii.

Sesizarea a sosit pe adresa redacției și vizează o sală de sport situată pe bulevardul Traian, nr. 17 din Baia Mare. Oamenii se plâng că muzica este dată la volum mare și zgomotele făcute de antrenamentele celor care vin acolo îi deranjează în fiecare zi. Mircea Sabou, semnatarul mai multor petiții și reclamații către autorități, a prezentat o serie de documente în care ne explică de ce sunt ei nemulțumiți. „Am făcut mai multe plângeri, la Primărie, la Poliția locală, inclusiv la Ministerul de Interne, iar răspunsurile au fost total nesatisfăcătoare”, spune reclamantul. Potrivit acestuia, a cerut primăriei printr-o petiție semnată de mai mulți locatari, să se anuleze autorizația de funcționare a firmei respective, întrucât se încalcă legea care se referă la liniștea publică. Răspunsul primăriei a fost însă nemulțumitor. „Am cerut copie după autorizația de funcționare și după avizele care au stat la baza emiterii autorizației de funcționare. Am scris că prin activitatea pe care o desfășoară, aparatele de gimnastică, trântirea halterelor, aparatele pentru redat muzică, deranejează linștea și confortul locatarilor. Am spus că prin specificul activității lor nu se pot încadra în cei 35 de decibeli, impus prin ordinul ministrului. Au zis că pentru a stabili justețea celor relatate, trebuie efectuate măsurători sonometrice, făcute de Direcția de Sănătate Publică. În lipsa acestor măsurători, nu există temei legal pentru retragerea autorizației de funcționare. În plus, au zis că acolo este un spațiu comercial, iar atâta vreme cât programul de funcționare este cuprins între orele 08.00 și 22.00, nu este necesar nici acceptul locatarilor, sau a asociației de locatari”, a spus el.

A urmat solicitarea către DSP, pentru efectuarea măsurătorilor sonometrice, de unde, însă, nu a mai venit niciun răspuns până acum.

Marea surpriză a venit însă, când au solicitat informații despre firma care funcționează la mezaninul blocului în care locuiesc, iar ca răspuns, au primit informații despre o altă firmă care are autorizație de funcționare acolo. „Firma despre care am cerut noi informații este din județ, iar ca punct de lucru în Baia Mare figurează o adresă pe strada Victoriei. La blocul nostru, autorizația este pe o altă firmă, nu cea al cărei nume este scris pe ușă”, mai spune Mirca Sabou.

Mircea Sabou, președintele asociației de locatari, spune că nu are de gând să renunțe la liniștea proprie și a vecinilor, mai ales că la primele trei etaje locuiesc trei persoane cu handicap, iar majoritatea locatarilor din restul blocului sunt persoane în vârstă.

În plus, la parterul imobilului există și o sală de jocuri mecanice, unde noaptea au loc evenimente care, de asemenea, îi deranjează. Deocamdată, autoritățile nu au reușit să dea de capătul acestei probleme.

Angela SABĂU

18 COMENTARII

 1. O minciuna!!!! Locuiesc la etajul 3 al acestul bloc! Nicioada nu am fost deranjati de muzica de la sala sau de zgomotul ganterelor :)) Vecinul care face toate aceste sesizari si reclamatii are probleme cu integrarea in societate!
  Inainte sa publicati astfel de articole ar trebui sa verificati toate cele scrie!!! Singurul domn deranjat de aceasta sala este domnul Sabou! Un om cu probleme de integrare, un invidios si un plictisit fara ocupatie 🙂

  • Dle Nechita, da de terasa aia infiintata ad hoc pe pasajul pietonal sub sala de fitness, unde betivii cartierului si homlesii beau bere si fac remarci mizerabile la adresa femeilor si a trecatorilor ce ziceti? Arunca mizeria, put, scuipa, lasa mucuri si alte mizerii. Nici acel aspect nu va deranjeaza? poate dl Coste de la Politia Locala verifica autorizatia acelei terase!

 2. Probleme de genul asta sunt multe in oras si nimeni nu le solutioneaza. Ar fi interesant de aflat cum se dau autorizatii de functionare pentru firme cu asemenea profile (sali de fitness, jocuri mecanice, etc) in interiorul blocurilor de locuinte.

 3. Și eu locuiesc in același bloc, la același etaj. Și nu am auzit niciodată nimic … Și la mine la ușă a venit, cu “legea”, la ora 20:00, sa dau muzica de la televizor mai încet. :))

  Când am citit titlul, am crezut că se instalează ceva cort de circ langa blocul nostru :))). Doamne iarta-ma 🙂

 4. Care Nechita locuieste la etajul 3? De ce esti mincinos? Ai tu probleme cu integrarea in societate, in ce bloc si la ce apartament locuiesti mincinosule? Pentru Adi, care Adi esti? Unde locuiesti la etajul 3? Mare mincinos esti. Voi sunteti ANONOMI, poate sunteti unii dintre cei care frecfentati aceasta sala de fitness.

 5. Pentru BAIMAREAN. Aceasta firma TEMPLE GYM are punctul de lucru pe str Victoriei 146D langa restaurantul Pronto, nu are avizele de la DSP, ITM, PSI si ce este mai grav conform legii 104?2008 de la Agentia Nationala Anti–Doping, plus ca le trebuie o persoana care a absolvit cursurile de instruire Anti –Doping. Nu au acceptul locatarilor. In spatele acestor salii de fitness care s-au perindat in blocul nostru, este un OFITER de POLITIE sef serviciu.

 6. Domnului Baimarean. Aceste aspecte sper sa le rezolvam la Bucuresti. Sper ca Pocurorul Sef Augustin Lazar sa fie de alta parere si sa dispuna un control riguros in acest caz. Stiti ca Magazinul Profi din Ferneziu nu are AUTORIZATIE de CONSTRUCTIE? Ce care locuiesc la partier si si-au prelungit balconul cu un metru, fara 1000 de avize si autorizatii, primesc amenzi usturatoare si vin cei de la rimarie sa le demoleze.

  • Vai de capul vostru, dacă poliția s-a săturat de dvs și ați mers la ziar, pe mine unul/una nu mă deranjează nimic cu excepția barului, dar de ce să acuzați barul dacă îl frecventați? Exact. 🙂

 7. Defapt știți ceva? Domnule Pop, nu mă interesează chiar deloc. Eu unu nu sunt deranjat de sala de la parter.

  Chiar locuiesc in blocul in care dvs sunteți șef de bloc și încă nu v-am jignit cum faceți dvs. In fine. O zi plăcută

 8. Minciuni…si eu merg la sala acolo si nu se aude nimic ..si a fost testat sunetu si rezultat zero.domnul administrator..merge sa ceara banii ..am fost acolo de 2ori cand a aparut si mai multe persoane la vazut..cum se lingusa sa primeaaca ceva

 9. Foarte interesante sau interesate păreri. Eu când trec cu mașina prin spatele acestui bloc aud strigătele si muzica de la acest punct de lucru. E vorba de firma unui polițist instruit de profesori milițieni din câte am înțeles. Ei sunt oameni legii în ziua de azi (mai precis fără de legii) așa că mai așteptați…

 10. Aveti mare dreptate domnule Xulescu. In spatele acestei sali de fitnes este un Ofiter de Politie SEF SERVICIU. Sa nu uitam ca TEMPLE GYM, nu are autorizatie de functionare (confor sdresei primita de la primarie) si nici PUNCTUL de Lucru in blocul nostru confor actelor primite de la Registrul Comertului. Sa nu mai zicem de legea 104/2008.

 11. Care esti acel Adi, la ce etaj locuiesti si la ce apartament. Odata zici ca ti-am fost la usa, iar odata zici sa fac o sedinta de bloc ca sa ma cunosti. Care este adevarul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here