ACUZAȚII GRAVE – Un bărbat pipăie copii pe autobuzele din Baia Mare. Nu ar fi primul caz în ultimele luni, din oraș (FOTO)

1741

Panică în rândul băimărenilor după ce, pe rețelele de socializare, au apărut mesaje conform cărora un bărbat ar încerca să pipăie copii în autobuz.

# Îi ademenește cu bomboane!…
Întreaga grozăvie a ieșit la iveală după ce mama unui copil a scris că, în urmă cu câteva zile, băiatul ei ar fi fost atins la organele sexuale de un bărbat necunoscut. În prealabil, acesta l-ar fi ademenit cu bomboane să se așeze lângă el într-un mijloc de transport în comun. Băiatul a povestit, apoi, ce a pățit bunicii. Ulterior, în altă zi, s-a nimerit ca băiatul și părinții lui să se afle în același autobuz cu vârstnicul în cauză. Băiatul le-a spus atunci și părinților ce pățise. Aceștia au făcut un test, iar bărbatul a procedat la fel. A încercat să îl ademenească. Când au văzut, părinții l-au luat la rost pe individ, însă acesta s-a rezumat strict în a zâmbi. Aparent, bărbatul în cauză ar circula pe rutele 1 (către Ferneziu) și 8 (către Baia-Sprie).

# Poliția s-a autosesizat!
Oamenii legii au aflat de situație și au demarat cercetări. Trebuie să spunem că, nici de această dată, până în prezent, nimeni nu a depus nicio sesizare la poliție cu privire la gesturile anormale ale individului. “Ne-am sesizat din oficiu în acest caz. Polițiștii efectuează verificări pentru identificarea bărbatului. La Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș nu a fost depusă nicio sesizare”, a declarat Cecilia Grozavu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureş.

# Un precedent periculos în primăvară
Reamintim faptul că nu este singurul caz recent, în Baia Mare. În primvară, un alt caz a ieșit la iveală, tot prin intermediul rețelelor de socializare. În data de 25 aprilie, un copil în vârstă de nouă ani se juca liniștit, lângă balustrada Bazinului de Înot “Gheorghe Demeca”, în timp ce mama sa așteaptă în incinta instituției, pe un scaun. Femeia și copilul așteptau, de fapt, să vină tatăl băiatului, să îi ia cu mașina de la bazin. La un moment dat, apare lângă copil un tânăr. Acesta îl abordează, cerându-i să își dea jos bluza de trening. În acel moment, bărbatul a început să îi pipăie abdomenul preț de câteva secunde, după care l-a invitat pe copil să se așeze lângă el pe treptele clădirii. În scenă a intrat atunci un instructor de înot, care l-a alungat pe individ. La începutul lunii mai, a fost înregistrat un dosar penal, în care s-au început cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Individul a fost identificat de polițiști, iar apoi urmărirea penală a început. In rem, însă.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here