ACUZAȚII GRAVE – Scandal în plină stradă, între un polițist și un borșean. Ce spune IPJ Maramureș

496

A fost scandal în toată regula în Borșa, în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Un cetățean a reclamat faptul că a fost agresat de un reprezentant al legii, iar acest lucru s-a întâmplat în plină stradă. Bărbatul susține că polițistul are o vendetă personală pentru el.

Omul a relatat, pentru vasiledale.ro, că era pasager în mașina condusă de iubita lui când un echipaj al Poliției Rutiere Borșa i-a tras pe dreapta. În momentul în care s-ar fi dat jos, pentru a-i înmâna documentele prietenei sale, bărbatul a fost atacat de polițist. Acesta i-ar fi rupt geaca, i-ar fi spart telefonul, iar în timpul altercației, i-ar fi smuls și brățara de aur e care o purta.

Bărbatul susține că omul legii ar avea ceva de împărțit cu el și că, de fiecare dată când îi vede mașina pe străzile orașului, îl urmărește cu girofarurile pornite. Mai exact, borșeanul spune că are o condamnare cu suspendare și că polițistul ar încerca să îl provoace, pentru a-l provoca să săvârșească o nouă infracțiune care l-ar trimite după gratii. Ba mai mult, borșeanul susține că polițistul i-ar fi suspendat permisul, chiar în urmă cu o lună.

# Ce spune IPJ Maramureș
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș afirmă că se fac cercetări în acest caz. “Autoturismul, în care bărbatul se afla în calitate de pasager, a fost oprit pentru verificări întrucât avea aplicate folii ce s-au dovedit a fi neomologate. La volan se afla o femeie. Deoarece bărbatul a devenit recalcitrant, polițiștii l-au imobilizat și l-au condus la sediul Poliției. Conducătoarea autoturismului a fost sancționată contravențional conform prevederilor O.U.G nr. 195/ 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar ca măsură complementara s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Totodată, conducerea IPJ Maramureș a dispus verificări referitor la modalitate de intervenție a polițiștilor”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

# 322 intervenții în șapte zile
Trebuie spus că intervenția din Borșa nu este, nici pe departe, singura la care au participat oamenii legii din județ. Mai exact, polițiștii maramureşeni au intervenit, săptămâna trecută, la peste 300 de sesizări, iar în urma activităților desfășurate în teren au aplicat aproape 1.500 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat normele legale în vigoare.

“Pentru siguranţa cetăţenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice în perioada 8 – 14 aprilie 2019 poliţiştii maramureşeni au organizat 20 de acţiuni punctuale. De asemenea, pe parcursul săptămânii s-a intervenit la 322 de evenimente de natură judiciară sau privind siguranţa publică şi rutieră, cele mai multe sesizate prin SNUAU 112. În cadrul acţiunilor organizate, au fost aplicate 1.466 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 525 000 lei. De asemenea, au fost identificate 14 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, iar nouă persoane au fost prinse în flagrant în timp ce desfăşurau activităţi infracţionale. Faţă de două persoane a fost dispusă măsura arestării preventive. Totodată, poliţiştii au constatat 13 infracțiuni rutiere, cele mai multe pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, au reținut 51 de permise de conducere şi au retras 21 certificate de înmatriculare”, a detaliat Florina Meteș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here