ACUZAȚII GRAVE ADUSE TIMIȘOREANULUI VASILE RUS – Campioana CSM Știința Baia Mare spune stop rasismului

358

Tradiționalul derby CSM Știința Baia Mare – Timișoara Saracens (disputat sâmbătă, 21 septembrie, în SuperLiga de rugby), încheiat cu victoria băimărenilor cu scorul de 28-24, a fost marcat de un incident grav. În min. 21 băimăreanul Taniela Maravunawasawasa a văzut cartonașul roșu după ce l-a atacat și lovit pe adversarul său, Vasile Rus. Reacția violentă a jucătorului din Fiji a fost cauzată de faptul că timișoreanul l-ar fi făcut “maimuță neagră”, fapt nesesizat de arbitrii întâlnirii.

Clubul băimărean a reacționat după acest incident grav, prin intermediul unui comunicat de presă.

“Proferând cuvinte jignitoare de genul „maimuță neagră puturoasă” Vasile Sorin Rus, jucătorul de 36 de ani din lotul echipei Timișoara Saracens nu a făcut altceva decât să defăimeze natura spirituală a omului, în speța de față cea a internaționalului fijian Ratu Taniela Rawaqua Maravunawasawasa.

Acest gen de abordare grotească oripilează lumea civilizată și mai ales pe cea a rugby-ului autohton, cu atât mai mult cu cât libera circulație și mai ales dreptul la muncă conferă inclusiv jucătorilor de culoare să evolueze cu drepturi depline în România, o țară ce rezonează de mai bine de un deceniu cu normele Uniunii Europene și nu numai”, precizează reprezentanții clubului CSM Știința Baia Mare.

CSM Știința Baia Mare va depune în zilele următoare memorii pe tema acestui incident, atât la forurile abilitate din cadrul Federației Române de Rugby, cât și la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Marius CÎMPIAN

Citește și

VICTORIE OBȚINUTĂ CU INIMA – CSM Știința învinge Timișoara Saracens după un meci dramatic. Băimărenii au jucat în 14 oameni din minutul 21

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here